#144 – Upprätthålla rutiner på sommaren

  • by

Hej! Händer det att du tappar (lose) dina rutiner på sommaren? Kanske speciellt på semestern? Det händer i alla fall mig, och jag tror att det är samma sak för många andra. I det här avsnittet pratar jag om olika saker jag tycker hjälper när man vill upprätthålla (maintain) sina rutiner!

För hela transkriptet, klicka här under!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hej där, välkommen till Simple Swedish Podcast. Ja, jag är just nu i Sverige, i Göteborg. Och ja, sitter här och spelar in den här podden. Det blåser mycket just nu. Alltså, det är mycket vind. Man säger på svenska att det blåser. Så, om det blåser så betyder det att det är mycket vind. Och det är väldigt vanligt här i Göteborg. Vädret här är blåsigt, regnigt, inte så varmt, ja, så.. På sommaren är det helt okej, på vintern är det riktigt dåligt. Ja.

Men, jag ska inte prata om väder idag, utan idag ska jag prata om att upprätthålla rutiner på sommaren, och kanske speciellt när man är på semester. För just nu så är jag på typ semester. Alltså jag jobbar ju, så jag är inte helt på semester, men det är en väldigt lång tid som jag liksom inte är hemma i Valencia.

Det är..det kommer bli ungefär en och en halv månad. Så därför behöver jag såklart också jobba. Så jag vet inte om jag kan säga helt att jag är på semester. Men, jag är väl på halv-semester, kan man säga.

Och ja, innan vi börjar det här avsnittet så ska jag såklart tacka några nya patrons. Och det är Suzanne, Onur, James och Juta. Jättestort tack till er för att ni stödjer podden. Alla som stödjer podden får ju transkript till alla avsnitt, och det kostar bara fem euro per månad.

Det finns också en 10€-nivå, och då får man också ett premiumavsnitt varje månad. Och det laddade jag upp nyligen. Så premiumavsnittet för juli, det är alltså hela samtalet med min mamma, där vi pratade om vad som är hemma, vi pratade om dialekter, om språk, identitet, såna saker. Intressant samtal. Så det får du tillgång till då, om du är patron på 10€-nivån. Då får du också övningar i svenskt uttal.

Men ja, då ska vi då prata om att upprätthålla rutiner på sommaren. Och det är nånting som ofta är ganska svårt. Det kan vara att man studerar, eller tränar, eller nånting sånt. För mig personligen så handlar det om jobb, det handlar om träning, om studier, och om att lägga sig i tid, och att gå upp i tid på morgonen.

Så, ja, först och främst så behöver man såklart vara okej med att ha lite sämre rutiner. Så man måste liksom acceptera att kanske rutinerna inte är så bra som dom är vanligtvis, speciellt om man är på semester.

Vissa människor kanske är okej med att helt sluta med sina rutiner. Men för min del, alltså för mig, så är det viktigt att upprätthålla rutinerna litegrann i alla fall. Just för att, ja, jag är borta ganska länge, alltså jag har, inom citationstecken, “semester”, ganska länge. Så jag behöver liksom ha mina rutiner. Och jag mår också bra av att ha vissa rutiner, så..

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *