#179 – Innehåll över form

  • by

Idag pratar vi om varför innehåll är mycket viktigare än form. Alltså, att VAD vi säger är mycket viktigare än HUR vi säger det!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med “fel”)

Hallå hallå, välkommen till Simple Swedish Podcast. Det här avsnittet kommer lite sent, det är för att jag var i Sverige i en vecka, och jag hade inte så mycket tid. Och sen var det min födelsedag, och då hade jag inte heller så mycket tid. Så, ja, det här avsnittet kommer lite sent.

Och jag kan bara nämna en väldigt spännande, intressant sak som jag gjorde när jag var i Sverige nu. Och det var att jag mötte upp med mina kollegor från Language Lock-in, Stefan och Ryan. Det var första gången alla vi tre träffades samtidigt, på samma plats, samma tid.

Och vi kollade in huset som vi har hyrt i Mora. Mora är en stad i Dalarna där vi kommer anordna, alltså organisera, det här bootcampet Language Lock-in. Så, Language Lock-in, det är ett sex veckors program där en av delarna är ett bootcamp på nio dagar, och det kommer vara i slutet av augusti, början september. Och det kommer vara i den här villan i Mora.

Ett superspännande projekt, och jag är säker på att du har hört om det förut. Om du är intresserad så gå till www.languagelockin.com.

Och det här programmet är för dig som känner att du vill ha en riktig utmaning, du vill vara helt “immersed” – ja, det finns inget bra ord på svenska – i det svenska språket, bada i det svenska språket, vara helt omgärdad av det svenska språket, under nio dagar, och sedan under fyra veckor ta det in i ditt verkliga liv och verkligen integrera svenska språket i ditt liv, så att du kan nå en avancerad nivå och till slut bli flytande i svenska.

Så det här är målet med det programmet, gå till www.languagelockin.com för att läsa mer. Det finns fortfarande ett par platser kvar i programmet.

Idag ska jag prata något som, ja, hjälper en med att prata bättre, och att generellt lära sig språk bättre, lättare, roligare, ja, det låter bra, eller hur?

Och först ska jag tacka några patrons, det är Aleksey, Slaviša, Maria, Curt, Svenja och Shinade. Tack tack tack till er för att ni stödjer den här podden! Utan mina patrons, då skulle inte den här podden var möjlig. Och jag tycker det är kul att göra den här podden, så ja, tusen tack till alla som stödjer podden.

Ja, alla som stödjer podden får ju såklart transkript till alla avsnitt. En jättejättebra resurs när man lär sig ett språk, speciellt i början när det kanske är lite svårt att förstå. Talad svenska alltså, det är alltid svårt att lära sig förstå talspråk.

Så ja, och en sak som jag ska säga är att eftersom jag nyss har fyllt år, alltså jag hade min födelsedag i förrgår, alltså den 17:e (sjuttonde) april, ja, den 17:e april, då fyllde jag år, då hade jag min födelsedag. Och jag tänkte fira det med en speciell kampanj på kursen Strong Swedish.

Så den här veckan kommer det vara 20% rabatt på kursen Strong Swedish. Så jag lämnar instruktioner i beskrivningen på hur du gör för att få den rabatten. Alltså, rabatt betyder att du betalar mindre pengar, att det blir billigare. Så det är 20% av..som är borttaget av originalpriset, så.

Och den här kursen är för dig som kanske redan tycker att den här podden är ganska lätt, och du vill avancera i svenska, du vill börja använda resurser som är gjorda för svenskar, du vill inte längre bara använda lätt svenska och sånt, utan du vill börja använda riktiga resurser, liksom, använda riktigt naturligt språk i dina studier. Då är kursen för dig. Du kan använda en rabattkod. Jag skriver den i beskrivningen!

Och vad är det då som vi ska prata om idag? Jo, det är form över innehåll. Okej, så, jag blev inspirerad av Luca Lampariellos nyhetsbrev. Luca Lampariello, det är en sån här youtube-polyglott som jag har följt väldigt länge, och han har mycket bra tips. Så jag kan rekommdendera att följa honom.

….för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *