Christian Kuper

Den här skiljer sig från alla kurser jag vet. Men efter en vecka jag tycker att det var ett jättebra beslut att anmäla mig! Jag gillar att många artiklar berätta om vardagliga ämnen i Sverige, t.ex politiska partier, utbildning osv. Jag tycker att det hjälpa mycket för att göra svenska en del av mitt liv. Dessutom det är väldigt intressant. Jag är motiverad nu att lyssna på svensk poddar, titta på svensk videos eller läsa svensk artiklar, även om jag förstår inte allt.

Jag skulle rekommendera kursen till alla som vill lära sig väldigt vardagligt svenska och vill fördjupa sig i det. Jag tycker att det är viktigt att vara “open minded” för att använda en ny väg för att lär sig ett språk. Ibland jag personligen tror att jag måste förstår varje ord och jag börjar studera vokabulär (den gamla vägen;-)). Men det känns inte så bra och jag tycker att det är viktigare att lyssna och fokusera på meningen. 

Också jag tycker man måste vara okej med att vara frustrerad ibland. T.ex när jag lyssnar att dina ljudinspelningar jag förstår dem. Så jag trodde: “Fantastiskt, nu kommer jag att förstå alla svensk videos på nätet”. Ha ha, såklart det fungerar inte så, jag förstår jättelite av dem när personerna prata snabbt. Jag förväntar inte att jag kan tallar svenska jättebra efter nio veckor. Jag tror att kursen är mer en börja av en lång och spännande resa. 

Också man måste gillar att organisera sina studier själv. Och man måste har tid. Om man vet att man har väldigt lite tid för studera jag skulle rekommendera att vänta lite. 

Christian Kuper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *