Simple Swedish Podcast #19 – Sport and exercise (and a change)

I det här avsnittet pratar jag om sport och träning. Och jag har ändrat upplägget lite. Jag gör både podden och mina YouTube-videor helt gratis och det tar mycket tid. Jag hoppas att det finns några som kanske vill stödja det här projektet finansiellt, och jag har därför skapat ett Patreon-konto. Där kan man donera pengar, och det gör det möjligt för mig att fortsätta det här arbetet. Från och med nu kommer jag lägga upp halva transkriptet här på hemsidan, och alla som stödjer mig som patrons kommer få tillgång till PDF-filer med transkript och förklaringar på ord och uttryck jag använder i avsnittet. Om du vill bli patron och stödja mig, klicka på knappen nedanför, och tusen tusen tack!<3 För alla gamla avsnitt finns allt förstås kvar som vanligt:)

In this episode I’m talking about sport and exercise. And I have changed the arrangement a bit. I make both the podcast and my YouTube videos completely for free, and it takes a lot of time. I hope that there are some people who might would like to support this project financially, and for this reason I have created a Patreon account. There you can donate money, and that makes it possible for me to continue this work. From now on I will provide half the transcript here on the website, and everyone who supports me as patrons will get access to PDF files with full transcripts and explanations of words and phrases I use in the episode. If you want to become a patron and support me, click the button below, and thank you very very much!<3 For all old episodes everything is of course still there as usual:)

Become a Patron!

Transkriptet

Hallå hallå och välkommen till Simple Swedish Podcast, hoppas att ni har en riktigt skön dag. Jag sitter här i min lägenhet i Budapest, det är mulet och det är kallt nu faktiskt. Det är snö på taken, och, de arbetar här och jag hoppas att det inte låter för mycket så att det blir oljud i podden. Men ja.. Och det kommer bli lite ändringar nu framöver för att jag har skaffat ett Pateron-konto. Och det kommer vara så att.. Jag kommer fortfarande att lägga ut transkript på min hemsida, men bara halva. Så om man vill ha hela transkriptet som PDF-fil så måste man bli en patron.

Och jag hoppas att det inte stör er för mycket och att det kanske finns någon som vill stödja mig och bli patron, det hade varit riktigt najs om det fanns några människor som tyckte att det skulle vara värdefullt att stödja mig, och bli patron och därför få transkripten som PDF-filer för alla nya avsnitt. För alla gamla avsnitt kommer fortfarande vara kvar på samma sätt, med gratis PDF-transkript. Men de nya avsnitten från och med nu.. Man kommer behöva vara en patron för att få själva PDF-filen. Så om man går till swedishlinguist.com, där kan man hitta alla avsnitt och länkar till Patreon, och allt sånt där, och även länkar till allt annat, som vanligt.

Okej, så idag ska jag prata om sport och träning. Och ja, just nu så gymmar jag tre till fyra dagar i veckan, och det är den enda sporten, eller träningen, som jag gör. Och jag har aldrig varit ett stort fan av sport. När jag var liten och alla andra killar spelade fotboll på rasterna i skolan då, ja, då ville jag inte vara med. Jag var aldrig speciellt bra på sporter, speciellt inte bollsporter, antagligen för att jag helt enkelt inte var intresserad. Jag gick i en sport när jag var typ tio-tolv, och det var karate faktiskt. Jag.. Men jag gjorde inte det så länge. Fick jag gult bälte? Jag tror att jag kanske fick gult bälte, max. Och det är andra nivån, så det är inte så mycket.

Jag har heller aldrig gillat så mycket att titta på sport. Jag har varit.. Alltså, jag har gillat ishockey, och det är eftersom mina föräldrar kollade båda på ishockey. Och det är en.. Jag tycker att det är en kul sport för att det händer mycket, det är mycket action. Och ishockey är en väldigt populär sport i Sverige. Jag skulle säga att fotboll är mest populärt men efter det kommer nog ishockey. Så ja. Jag sportade inte så mycket.

Resten av transkriptet och alla förklaringar på ord och uttryck får du tillgång till som patron:

Become a Patron!

4 thoughts on “Simple Swedish Podcast #19 – Sport and exercise (and a change)”

 1. Hej, Tack för dina sider och poddar ;-))
  I Finland finns det så kallad salibandy (innebandy) https://salibandy.fi och på engelska heter det floorball.
  Kanske med reklam på dina sidor kan du få lite inkomst för din arbet !
  Hej då

  1. Hej! Tack för upplysningen:) Jag letade faktiskt upp det ordet efter jag spelade in avsnittet, haha. Du har rätt med reklam, kanske om jag får tillräckligt med trafik så ska jag tänka på det, kiitos:)

 2. Hej och tack för dina underbara podder.
  Du har verkligen ändrat min stude stil.
  Jag har prenumererat dig i parterna men jag kan inte se den här poddens pdf.
  Kan du snälla hjälpa mig?
  Mvh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *