Simple Swedish Podcast #23 – Exploring Bangkok

  • by

I det här avsnittet snackar jag om min helg i Bangkok som jag spenderade tillsammans med min flickvän på väg till Bali! Massa tempel, vackra utsikter, stora ödlor och fantastisk mat! Bangkok var en häftig upplevelse!

In this episode I’m talking about my weekend in Bangkok that I spent together with my girlfriend on our way to Bali. Lots of temples, pretty views, big lizards and amazing food! Bangkok was a cool experience!

Transkript:

Okej, så vi anlände till Bangkok i fredags, förra fredagen, fredagen..vad blir det? Fredagen den sjunde (7:e) februari. Och vi bodde på ett hotell i Chinatown. Och vi anlände ganska tidigt, jag tror flyget landade klockan tio i sju på morgonen (6:50), och..så ja.. Det första vi gjorde var att gå ut och promenera runt lite i stan, och äta lunch på en restaurang. Och jag var väldigt glad över att äta thaimat i Thailand för första gången i mitt liv. För jag har alltid älskat thaimat och ja, nu efter att ha varit där så älskar jag det ännu mer. För maten där är helt fantastisk. Bästa alltså. Älskar maten där.

Men ja, vi var väldigt trötta efter resan, och vi hade inte sovit så mycket, så vi gick tillbaka till hotellet och tog en liten tupplur, eller en ganska lång tupplur. Vi kanske sov ungefär fyra timmar, och efter det så åkte vi och åt middag på en väldigt fin restaurang vid floden. Så det var en terrass där man hade utsikt över vattnet och.. En sak som hände i Bangkok, det var att min flickvän började.. Okej nu är det någon som startar sin motorcykel. Jag behöver nog stänga min dörr. Men ja.. Alla åker motorcykel här på Bali så.. Och det är lite ljud. En hel del ljud.

Men i alla fall, så..min flickvän har aldrig tyckt om stark mat. Men nånting hände i Bangkok och hon började äta stark mat. Hon smakade på min gröna curry som jag beställde på den restaurangen, och hon gillade den. Och.. Jag förstod inte hur, men.. Så hon började faktiskt äta stark mat där. Men jag tror att det är för att maten i Thailand är så sjukt god. Så det spelar ingen roll att den är stark, för att den är så god så man vill äta den ändå. Och, ja. Sen så gick vi till Khaosan Road, och.. Ja, vi tog några drinkar och åkte tillbaka till hotellet.

Sen, dag två, det första vi gjorde var att kolla in Golden Buddha. Och det är en Buddha-staty i rent guld. Och den är värd 250 (två-hundra-femtio) miljoner dollar. Så det är ganska galet. Och den är också 700 (sju-hundra) år gammal, så det är rätt häftigt faktiskt. Sen skulle vi ta en tur med båt på floden, men vi misslyckades med det, för att vi åkte till fel ställe. Så i stället bestämde vi oss för att åka till en park som heter Lumphini Park.

…interested in full PDF transcripts along with explanations of words and expressions?

Utsikten från en av Bangkoks många skybars!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *