Simple Swedish Podcast #28 – Pets

  • by

Hej! I det här avsnittet berättar jag om olika husdjur som jag har haft i mitt liv. Här nedan hittar du ungefär halva transkriptet. Resten av transkriptet, tillsammans med förklaringar på ord och uttryck, kan du få tillgång till om du stödjer mig på Patreon. Glöm inte att podden också finns på Spotify och iTunes!

Hi! In this episode I’m talking about different pets that I’ve had in my life. Down below you’ll find about half the transcript. The rest of the transcript, together with explanations of words and expressions, you can get access to if you support me on Patreon. Don’t forget that the podcast can also be found on Spotify and iTunes!

Mitt marsvin Frasse

Transkript:

Tjena tjena, du lyssnar på Simple Swedish Podcast, och idag har jag blivit lite inspirerad av en..ett samtal med en elev. Vi pratade lite om husdjur, så idag tänkte jag prata om husdjur, och först vill jag bara säga att ni kan hitta ungefär halva transkriptet till det här avsnittet på min hemsida, swedishlinguist.com.

Om ni vill få tillgång till hela transkriptet i PDF-format tillsammans med förklaringar på ord och uttryck, då kan ni stödja mig på Patreon, och länken till min Patreon-sida hittar ni på min hemsida. Där hittar ni också massa andra bra resurser för att öva på svenska, som artiklar och länkar till olika resurser, och så vidare.

Så, ja, idag ska jag prata om husdjur, och husdjur är alltså djur som man har hemma, och, jag har alltid älskat djur i allmänhet, och när jag växte upp så hade vi flera olika husdjur. De första djuren vi hade, det var, ja, de kallas för nymfparakiter. Det är en slags fågel. Den ser ut som en liten papegoja. Den har röda kinder och en gul eller vit tofs på huvudet. Och, jag vet inte, vi hade inte dem så länge, de är inte speciellt roliga att ha.

Alltså min pappa, han byggde en ganska stor bur till dem. Men ja. Vi tröttnade på dem ganska fort för, jag menar, det är fåglar. Vad kan man göra med fåglar? De sitter i buren och för massa oväsen, alltså de låter väldigt mycket och de skräpar ner, så man måste städa mycket efter dem, och ja. Man kan inte kela med dem, alltså man kan inte gosa med dem. Så vi hade inte dem så länge.

Efter det hade vi fiskar. Och ja, fiskar kan man inte heller kela med. Men jag tyckte att det var väldigt kul att hålla på med akvarier. Vid ett tillfälle hade vi tre stycken akvarier samtidigt. Vi hade ett stort akvarium på fem hundra liter, och jag gillade att sitta och titta på fiskarna. Det kändes lite som meditation. Så ja, vi hade fiskar i flera år. Och ja, jag tyckte det var kul.

Och ja, det enda som är jobbigt är att städa akvarierna. Det är.. Det tar lång tid och det är lite krångligt att städa akvarier. Ja, och en annan sak som var kul med att ha fiskar var när fiskarna fick barn, för ibland så ja, fick de barn. Och man kallar fiskbarn för yngel. Så först lägger de ägg och sen så kläcks äggen, och ut kommer ett litet fiskyngel. Så det var kul att titta på också, när det hände.

..if you’re interested in the rest of the transcript, click here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *