Simple Swedish Podcast #26 – Why we’re staying in Bali instead of going home

  • by

I det här avsnittet pratar jag om varför jag och min flickvän stannar på Bali i stället för att åka hem i den rådande corona-krisen.

In this episode I’m talking about why me and my girlfriend are staying in Bali instead of going home in the current corona crisis.

Transkript:

Hej hej, du lyssnar på Simple Swedish Podcast, och det här är Fredrik som talar, som vanligt, och idag tänkte jag prata om varför jag och min flickvän har bestämt oss för att stanna på Bali i stället för att åka tillbaka till Europa. Och först vill jag tacka en ny patron som heter Joe O. Jag vet inte om det är ditt riktiga namn, om det är det så är det en jävla coolt namn.

Så tack, tusen tack till dig Joe O, och om nån annan också vill bli patron och stödja mig och det här projektet så kan ni gå in på min hemsida, swedishlinguist.com, och klicka er vidare via länkarna där. Och det finns också massa andra bra grejer och resurser där för er som lär er svenska. Och för alla patrons så får ni ett PDF-transkript till alla podcastavsnitt tillsammans med förklaringar på ord och uttryck som jag säger i podden.

Och det här avsnittet är helt improviserat, jag har knappt tänkt på vad jag ska säga, men det är en ny, intressant situation just nu, och vi planerade att åka tillbaka till Europa i början av april. Vi har en biljett från Singapore den andra april, men som läget ser ut nu så verkar det som att vi kanske måste bestämma oss för att antingen åka nu direkt till Sverige, för att Sverige har fortfarande inte stängt sina gränser.

Tjeckien, alltså min flickvän är från Tjeckien, och Tjeckien har stängt sina gränser för alla utlänningar, så vi kan inte åka till Tjeckien tillsammans, men vi kan åka till Sverige tillsammans. Så vi skulle kunna boka ett flyg så snart som möjligt och bara åka direkt till Sverige. Men ah, det finns lite olika fördelar och nackdelar.

Andra alternativet är att stanna kvar här på Bali. Vi vet såklart inte alls hur lång tid det kommer ta innan hela den här corona-grejen går över. Men vi har funderat, och vi har i princip bestämt oss för att stanna kvar här på Bali. Och jag ska berätta varför. Så, om vi åker tillbaka till Europa, då måste vi båda åka till Sverige om vi ska vara tillsammans. För om hon åker till Tjeckien och jag åker till Sverige, då har vi ingen aning om när vi kan ses nästa gång. Så vi vill gärna åka tillsammans till Europa i så fall, och då skulle det bli Sverige.

Vi har ingenstans att bo i Sverige förutom hos min mamma. Och det är en möjlighet, men vi kommer inte ha vårat eget rum. Så, det skulle vara okej ett tag, men för flera månader så är inte det optimalt. Och dessutom så kanske min bror kommer vara där också, eftersom hans planer har också blivit ändrade. Han skulle ha åkt till Portugal och stannat där över sommaren i, ja, ungefär sex månader. Men det är.. Ja, det ser inte ut som att det kommer bli så. Så han kanske också kommer vara hos våran mamma. Och det skulle funkat, men det skulle inte vara en optimal situation.

..för resten av transkriptet plus förklaringar på ord och uttryck, kolla in min Patreon-sida!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *