Simple Swedish Podcast #30 – Födelsedag i karantän

  • by

Hej! Jag fyllde år igår och hade en härlig födelsedag. Jag berättar här om vad jag gjorde och vad som hände. Glöm inte att du även kan hitta podden på Spotify, iTunes och i PoddBean-appen. Kommentera gärna!

Hi! I celebrated my birthday yesterday and it was a lovely day. Here I’m telling you what I did and what happened. Don’t forget that you can also find the podcast on Spotify, iTunes and the PodBean app. Feel free to comment!

Frukost på sängen

Transkript:

Hallå hallå, du lyssnar på Simple Swedish Podcast, och jag heter Fredrik, och idag ska jag prata lite om min karantänfödelsedag, för jag fyllde 31 igår, så jag fyllde år, alltså, jag hade min födelsedag. Och, ja, eftersom det är karantän överallt så kunde jag inte ha en vanlig födelsedag. Jag kunde till exempel inte bjuda in människor till en fest. Dels på grund av att jag inte känner så många människor här i Porto, men också för att det är inte möjligt i dessa corona-tider. Men min flickvän gjorde så att vi kunde fira min födelsedag ändå. Och jag ska berätta om gårdagen.

Men först vill jag bara som vanligt tacka så mycket en ny patron som heter Yia Tsai eller Yia Tsai, jag vet inte exakt hur man uttalar, men tusen tack till dig. Och om någon annan kanske också vill stödja det här projektet och dessutom då få tillgång till PDF-transkript till alla podcastavsnitt och alla..också alla artiklar, så kan ni stödja mig på Patreon och bli en patron. Länk finns på min hemsida, som vanligt, swedishlinguist.com. Och där kan ni då hitta också massa andra bra och användbara saker för er som lär er svenska.

Så ja, och igår så fyllde jag år. Jag är lite trött idag eftersom jag drack en hel del alkohol igår, så idag är jag lite bakis. Bakis betyder att, ja, det är.. Egentligen heter det bakfull, men man brukar säga bakis. Så det är dagen efter man har druckit alkohol, då är man bakis. Så jag kanske inte är så effektiv när jag pratar, men i alla fall, dagen började, igår då, med frukost på sängen. Det är ganska vanligt att man ger frukost på sängen till någon som fyller år. Jag har inte fått det på många många år, men min flickvän lagade en jättejättehärlig frukost till mig med.. Det var mackor med lax, avokado, ägg och ost på och, det var pannkakor med vispgrädde och blåbär, och massa annat. Den var helt underbar.

Så ja, frukost, sen så pratade jag med..först med min pappa, och sen med min mamma på telefon. Ja.. Och sen så gick jag upp. Då var klockan typ två redan tror jag, och min flickvän hade dekorerat hela rummet här med ballonger och andra grejer, och hon satte på en låt, en födelsedagslåt. Så det var fint gjort av henne. Så det gjorde mig glad. Och hennes syster hade beställt sushi hem till oss. Alltså, hon är i Tjeckien, men hon beställde hem sushi till oss, så.. Så vi åt lite sushi och hennes andra syster, eller om det kanske var hennes familj, hade beställt hem en flaska Martini, vermouth, så, ja.. Så vi fick..jag fick lite presenter.

Sen gick vi på en promenad. Vi satte oss på en bänk i en park, och vi.. Hon hade tagit med sig två öl, så vi drack en öl i parken och pratade om olika saker. Det var väldigt trevligt. Kul att komma ut lite också. Sen så, ja, så gick vi hem..gick tillbaka hem. Och lite senare så hade jag en lektion i portugisiska, så.. Medan hon förberedde middag så satt jag och pratade portugisiska, för jag..jag håller på att förbättra min portugisiska här nu, så jag tar en lektion i veckan på iTalki. Kan definitivt rekommendera iTalki om man vill lära sig språk. Vilket språk det än kan vara.

..click here if you’re interested in supporting The Swedish Linguist and get the full transcript:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *