Simple Swedish Podcast #33 – Livet i Portugal

  • by

Hej! I det här avsnittet pratar jag om hur och varför jag och min flickvän kom hit till Portugal efter vi var på Bali, hur livet är här, och vad vi gör på dagarna. Avsnittet finns att lyssna på på Spotify, iTunes och Podbean-Appen, och här nedanför såklart!

Hi! In this episode I’m talking about how and why me and my girlfriend came here to Portugal after being in Bali, how life is here, and what we do during the days. The episode can be found on Spotify, iTunes and the Podbean app, and here down below of course!

Become a Patron!

Tjena tjena, ni lyssnar på Simple Swedish Podcast, och jag heter Fredrik, och välkomna till dagens avsnitt. Jag tänkte prata lite om livet i Portugal, just nu, för jag bor just nu i Portugal, i Porto. Och, först vill jag tacka två nya patrons, Jordy Kreft och Andi Georgsson, tack, tusen tack till er!

Och, ja, om det finns nån annan som också vill stödja mig på Patreon, och då få tillgång till transkripten för alla podcastavsnitt, så både transkripten och artiklarna i PDF-format, tillsammans med förklaringar på ord och uttryck som jag använder i podden, ja, då kan ni gå till min hemsida, swedishlinguist.com, och följa länken till min Patreon-sida.

Så, ja..så, ja, jag bor just nu i Portugal. Jag kom hit tillsammans med min flickvän för, ja, en och en halv månad sen kanske. Innan det var vi i..var vi på Bali. Och varför kom vi till Portugal? Jo, så, min flickvän är ifrån Tjeckien, och jag är ifrån Sverige, men jag kan inte komma in i Tjeckien, och hon kan inte komma in i Sverige, så när vi kom tillbaka till Europa från Bali var vi tvungna att hitta en annan lösning, och, ja..

Jag har varit i..här i Porto förut, två gånger, och ja, jag tycker mycket om staden, så, ja.. Och hon gick med på att komma hit, så vi hittade en lägenhet på Airbnb, och när vi kom hit var vi tvungna att vara i "självkarantän" i 14 dagar, så.. Ja, vi var tvungna att stanna hemma och vi fick inte ens gå ut genom dörren egentligen. Så vi stannade hemma i 14 dagar. Jag gick bara ut med soporna, det var det enda.

Och sen flyttade vi till en annan lägenhet, den lägenheten som vi bor i nu. Och den tycker jag mycket om, den är fin. Så ja, vad gör vi här? För att Portugal är som dom flesta andra länder i Europa, det mesta är stängt, så alla affärer, dom flesta restauranger, barer, och så vidare..är stängt, så.. Ja, vissa restauranger har take-away, så vi var till exempel förra veckan och köpte thaimat för att vi hade cravings för thaimat. Hade inte ätit asiatisk mat på en månad. Så, ja, vi gick och köpte lite thaimat.

Men ja, vad gör vi på dagarna? Jag har ett ganska.. Alltså det är mycket jobb just nu, eftersom många stannar hemma, så har många mer tid, så.. Ja, jag är glad att många tar chansen att lära sig språk. Så.. Jag jobbar ju som lärare på iTalki, så jag märker att det är fler människor som vill lära sig språk och, ja, jag har ganska mycket jobb just nu.

...för hela transkriptet, klicka här. Om du stödjer mig på Patreon får du tillgång till alla transkript och förklaringar på alla ord i fet stil.

...for the whole transcript, click here. If you support me on Patreon, you get access to all transcripts and explanations on all words in bold.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *