Simple Swedish Podcast #41 – Lämnar Portugal!

  • by

Hej! I det här avsnittet pratar jag om hur vi snart lämnar Portugal, vad vi har gjort här, och varför vi kom hit. Glöm inte att avsnittet även finns på Spotify, iTunes och PodBean-appen. Om du vill stödja det här projektet och få PDF-transkript på alla avsnitt kan du följa länken till min Patreon-sida 🙂

Become a Patron!

Vy av Douro-floden i Porto

Transkript: (Obs. i talspråksstil)

Hallå hallå, och välkomna till Simple Swedish Podcast! Idag har jag ett lite improviserat avsnitt om dels en..bara prata lite om vad jag har gjort dom senaste tre månaderna här i Portugal, och vad planerna för framtiden är, för att vi kommer åka härifrån snart, så det tänkte jag prata lite om. Jag vill tacka jättemycket fyra stycken nya patrons: Laura Namie, Danil Chumikov, Elena Levy-Navarro, och Giovanni Pellegrini. Jag ber om ursäkt ifall jag uttalade era namn fel, men tusen tusen tack till er!

Och om någon annan vill bli patron så kan ni gå in på min hemsida, swedishlinguist.com. Där hittar ni länkar till min Patreon-sida, och alla patrons får tillgång till kompletta PDF-transkript för alla avsnitt, och i dom transkripten hittar ni också övningsfrågor, och förklaringar på ord och uttryck. Så om ni är intresserade av att stödja det här projektet så får ni jättegärna stödja mig på Patreon.

Ja, så jag och min flickvän, vi har ju varit här i Portugal dom senaste tre månaderna. Och anledningen till att vi kom hit, den är ju lite ovanlig. För vi var i Asien, vi var på Bali. Spenderade ett par månader där, och det var ju precis då som coronakrisen började. Vi åkte dit i februari. Så i april då, så insåg vi att vi måste nog åka hem till Europa för att flygplatser börjar stänga och länder börjar stänga och vi insåg att vi kanske skulle vara tvungna att stanna på Bali. Vi visste inte hur länge vi skulle bli tvungna att stanna på Bali ifall alla flygplatser stänger, så..

Avgränsat område..

Och vi visste inte om vi skulle kunna få visum och såna saker, så vi tänkte att det var mycket bättre att åka hem till Europa, men, grejen var att, ah jag är ju från Sverige och hon är från Tjeckien, och Sverige tog inte emot utlänningar då, och samma sak med Tjeckien, så jag kunde inte komma in i Tjeckien, och hon kunde inte komma in i Sverige, och..så vi letade efter andra alternativ då, för att kunna göra det här tillsammans. Och Portugal var fortfarande öppet, och jag har varit här förut, så jag frågade om hon ville komma med till Portugal.

Så vi bestämde oss för att komma hit, och först..ah jag har ju ett helt avsnitt om vägen hem, eller vägen till Europa, så..så jag ska inte berätta det igen. Men först så bodde vi då två veckor i en airbnb, för att vi var tvungna att sitta två veckor i självkarantän. Och sen då efter dom två veckorna så hittade vi en annan lägenhet som är jättemysig tycker jag, jag är väldigt glad att vi hittade den här lägenheten. Och den kostade bara 500€ i månaden, så, ah det var bra. Och vi har bott här nu i ungefär tre månader.

...för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Utsikt från Virtudes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *