SSP #105 – Dags att bygga ny vänkrets

  • by

Tjenare tjenare! Eftersom jag har pratat om att hitta nya vänner i en ny stad förut (#48) så tänkte jag att det kunde vara kul att prata om det igen nu när jag faktiskt är i just den situationen! Så jag pratar om hur det är nu för mig i Valencia när jag precis har börjat att försöka bygga en ny vänkrets här. 

Become a Patron!

Valencia

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk och innehåller informella stavningar)

Ja, så det här är ett väldigt spontant och väldigt improviserat avsnitt. Jag tänkte att jag skulle prata lite om hur det är här i Valencia, och mitt liv just nu. För att, ja, jag har ju ganska nyligen flyttat hit. Jag har inte spenderat så mycket tid här än, och det betyder att jag inte har en..liksom jag har inte en social..eller jag har inte ett socialt nätverk här än, jag har ingen vänkrets här än. Så att jag håller just nu på att skapa det.

Och jag har ju gjort ett avsnitt om det här förut, nummer 48 (fyrtioåtta), om hur man skaffar nya vänner, hur man lär känna nya personer när man flyttar till en ny stad. Och det har jag gjort många gånger, så jag vet liksom hur man gör. Men jag tänkte i alla fall prata lite om det. Så..shit, jag måste ta av mig min tröja, för det är väldigt varmt här. Alltså det är slutet av september, men det är fortfarande varmt här i Valencia.

Så, i alla fall. Så.. Det finns några skillnader mot förut, så, jag har märkt att jag har mindre motivation nu att liksom gå ut och träffa nya människor. Jag tror att det har med ålder att göra, så, jag är 32 (trettiotvå) nu. Och förut när jag har flyttat till en ny stad så har jag varit, ja, i tjugoårsåldern, så..så just nu så känner jag att jag har redan gjort det här.

Jag har vart ute, träffat nya människor, skaffat nya vänner, och jag har redan ganska många, liksom, ganska bra vänner. Och dom är liksom utspridda över hela världen, så, ah.. Det är lite det priset man får betala när man har bott på massa olika platser. Att man..ah, att ens vänner också är på olika platser.

Så.. Ja, jag har vänner..mina bra vänner, dom är liksom i Sverige, i Budapest, i Australien, Kroatien, i USA, ah.. På olika ställen. Så.. Men nu måste jag ju hitta nya vänner här, och skapa en ny vänkrets här, ett socialt nätverk.. Men jag märker att..jag vet inte, det kanske inte är så svårt för mig, men jag har mindre motivation.

Så det jag har gjort, det är att jag har varit på några språkutbyten som jag har hittat på Meetup. Jag kanske borde kolla lite i Facebook-grupper också. Jag gillar inte Facebook så mycket längre, jag tycker det är liksom en jobbig hemsida, det är alldeles för mycket på den hemsidan, och i den appen, jag blir trött bara, jag orkar inte använda Facebook. Men det kanske är bra, jag kanske borde..

För att det jag tänker, det är att man ska ju tänka på sina hobbys och sina intressen, och när man gör dom, då kommer man att träffa nya människor, liksom, genom sina intressen och genom sina hobbys.

…för hela transkriptet med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *