SSP #106 – Att bygga självförtroende

  • by

I det här avsnittet pratar jag om hur man bygger självförtroende 🙂

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk. Informella stavningar och strukturer, till och med fel, förekommer.

Okej, så idag tänkte jag prata om nånting som är väldigt viktigt, och det är självförtroende. För att har ganska mycket erfarenhet med att bygga självförtroende.

Jag var väldigt väldigt osäker på mig själv, jag hade väldigt väldigt lite självförtroende och självkänsla när jag var yngre. Men jag har byggt på det mycket i mitt liv, så jag tänkte prata lite om hur man bygger självförtroende, och mina egna erfarenheter.

För att, jag är ingen expert, eller..men jag kan såklart prata om mina egna erfarenheter, och människor jag känner, för att jag känner människor, många människor som har jobbat mycket på sig själva. Så ja, jag känner ändå att jag har nånting att säga om det här.

Så, självförtroende. Så man hör på ordet, "självförtroende", så det betyder att man har förtroende för sig själv. Alltså att man litar på sig själv. Och det är egentligen ganska simpelt.

Så tänk dig, om du säger till en annan människa att du ska göra nånting. Säg att nån frågar om du kan hjälpa den personen med nånting, och du säger "ja, jag hjälper dig med det". Men om du inte gör det, då kommer den personen att tappa förtroende för dig. Men om du faktiskt gör som du säger att du ska göra, ah då kommer den personen att förtroende för dig.

Och det är samma sak med dig själv. Om du säger att du ska göra nånting och du gör det, då kommer du få mer självförtroende. Men, om du säger att du ska göra nånting men inte gör det, då kommer du att tappa självförtroende.

Och det här är faktiskt väldigt väldigt vanligt. Så det är ett väldigt vanligt fel folk gör när dom sätter mål. Och det är att sätta mål som man vet att man inte kommer att göra!

Så till exempel, säg att du tränar inte, men du vill börja träna. Och du säger okej, från och med idag ska jag gå till gymmet varje dag! Men du kanske gör det den första veckan, eller två veckor. Men du vet liksom från början att du kommer inte gå till gymmet varje dag, varje vecka, varje månad.

…för hela transkriptet med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *