SSP #107 – Appar för språkutbyte

  • by

Ett språkutbyte är när två personer övar på språk med varandra, där den ene lär sig den andres språk, och vice versa. Man utbyter språk med varandra. Att använda appar för språkutbyte är ett jättebra sätt att öva på att kommunicera med andra människor i ditt nya språk. Men det är inte helt lätt att veta hur man använder dem på bästa sätt. Så därför tänkte jag komma med lite tips!

Become a Patron!

Artikel

(För det här avsnittet skrev jag först en artikel, och spelade in efteråt)

En app för språkutbyte är en app där du kan ange vilka språk du kan, och vilka språk du lär dig. Sedan kan du hitta personer som pratar de språken du lär dig, och du kan enkelt få övning i att använda språket!

Jag har perioder då jag använder sådana appar ganska mycket, och jag tycker det är ett bra sätt att få övning på. Speciellt om man kanske har svårt att träffa människor på riktigt.

Så eftersom jag har en del erfarenhet av sådana här appar tänkte jag ge lite tips på vad man kan tänka på för att få ut mer av de här apparna!

Hitta intressanta personer

Att använda ett nytt språk tar mycket energi, och för att du ska få motivation att anstränga dig behöver du hitta personer som verkar intressanta. Om den du pratar med verkar intressant kommer du få motivation att anstränga dig. Hitta personer du känner att du vill veta mer om!

Var instressant själv!

Självklart behöver de andra personerna också tycka att du är intressant att prata med. Därför är det viktigt att du skapar en bra profil och ställer bra frågor för att konversationen ska bli intressant. Mer om det om en stund!

Använd aldrig ett tredjespråk

Det är inte lätt att konversera på ett nytt språk. Men försök att aldrig använda ett tredjespråk (oftast engelska). Använd bara språk som du eller den andra personen vill förbättra.

Nivåer

Om båda har en låg nivå i språket man lär sig är ingen bra kombination, eftersom man då måste använda ett tredjespråk. Så om du inte har en hög nivå i språket du vill lära dig är det bra om den andra personen har en hög nivå i ditt språk. Då blir det mycket lättare att inte använda ett tredjespråk när man behöver fråga eller förklara saker. Generellt när man har språkutbyte är det bäst om man redan kan ha någon typ av konversation i språket, så att man inte är total nybörjare.

…för hela artikeln med översättningar på svåra ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *