SSP #111 – Att följa sina drömmar förstör ens liv?

  • by

Hallå hallå! I det här avsnittet pratar jag om hur det vara negativt att lägga för stort fokus på att följa sina drömmar! Jag menar såklart inte att man inte ska följa sina drömmar. Eller? Ja det låter kanske lite tvetydigt haha! Du får helt enkelt lyssna på avsnittet så kommer du att förstå vad jag menar! Och om du vill stödja podden och få transkript till alla avsnitt, klicka på Patreon-knappen här under.

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk, och innehåller informella stavningar och konstruktioner, och ibland till och med fel!)

Hur det kan förstöra ens liv att följa sina drömmar. Ja, så, jag såg nyligen en YouTube-video, och den hade ungefär den här titeln. Och jag tyckte att den var väldigt bra. Den hade..han hade väldigt bra poänger. Så jag bestämde mig för att göra ett avsnitt på samma tema, på samma ämne.

Så, ja, man hör ofta om hur man ska följa sina drömmar, liksom att man ska få sitt drömjobb, få sin drömkropp, sin drömpartner, hitta sitt drömhus, och så vidare. Och det är ju logiskt att folk vill nå sina drömmar.

Och om man mår dåligt och kanske inte är nöjd med sitt liv, ah, då kanske man tänker att det är det som jag behöver för att att må bra! Det är ju liksom bara logiskt, så vad är felet med att ha en vision för sitt drömliv, och göra allt man kan för att nå den visionen?

Men, grejen är att det faktiskt kan få en att bli mindre lycklig i stället för mer lycklig. Och det är för att man fokuserar på fel saker. Men, ah, det är klart att det kan vara positivt att ha ett jobb som man älskar, eller ett hus som man älskar, liksom att ha saker som man verkligen vill ha.

Men, samtidigt så ser vi hela tiden hur så många människor som har nått sina drömmar, men som inte alls mår bra. Folk som är väldigt framgångsrika, folk som lever sina drömliv, dom har pengar, dom har jobb, liksom drömjobb, dom har fett hus, dom har en superbra partner, dom reser hela tiden, och så vidare och så vidare.

Men, dom mår jättedåligt. Så det finns så många människor som är framgångsrika, som lever sina drömliv, men som mår jättedåligt. Så hur kommer det sig? Varför är det så?

Så, dom har ju antagligen följt sina drömmar. Men dom kanske inte har brytt sig så mycket om alla andra saker i livet som kanske är mycket viktigare för hur man faktiskt mår. Man tror att nånting ska göra en lycklig, men när man sen når dit, så känns allting likadant som förut.

…för hela transkriptet med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

Här är videon jag blev insiprerad av

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *