SSP #128 – Livet som nomad – Samtal med Olov (del 1)

  • by

Tjenare! Det här avsnittet är ett samtal med min kompis Olov som nomadliv och entreprenörskap. Är det dyrt att vara nomad? Hur upprätthåller (maintain) man rutiner? Vad är fördelarna och nackdelarna (pros and cons)? Mycket intressant samtal!

Scrolla ner för ett smakprov (sample) av transkriptet!

Det här är ett specialavsnitt. Det betyder att du bara kan höra del 1 här. Om du vill lyssna på hela samtalet och läsa hela transkriptet behöver du bli patron på 10€-nivån. 

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Fredrik: Aja, men.. Så jag tänkte i alla fall fråga dig lite om ditt liv, för att du är ju liksom nomad, kan man säga.

Olov: Det stämmer, det stämmer.

Fredrik: Så jag tänkte fråga dig lite såhär, ah men, vad är ditt liv just nu, hur började det med..hur började du vara nomad, och, ah, hur är det, och hur du gör för att upprätthålla den livsstilen, så.

Olov: Ja, det är ju många frågor på en gång.

Fredrik: Ja, men vi tar en i taget. Typ, så hur ser ditt liv ut just nu?

Olov: Ja, så just nu så har jag ingen egen lägenhet eller fast punkt, utan jag reser och jobbar från min dator. Jag kan jobba helt online.

Fredrik: Du är hemlös!

Olov: Jag är hemlös. En finare version av hemlös. Så jag kan..jag är ju från Sverige ursprungligen då, så, jag föredrar att vara [på] lite varmare ställen. Speciellt den här årstiden. Och sen så..

Fredrik: Nu är det mars.

Olov: Ja, precis precis, så det är ju väldigt tråkigt väder i Sverige just nu.

Fredrik: Ah det råkar vara tråkigt väder här också, just nu.

Olov: Ah det är väldigt blåsigt och regnigt just idag, här. Men, ja så nu är jag här och hälsar på i Valencia.

Fredrik: Hälsar på mig!

Olov: Yes, yes, bor i gästrummet.

Fredrik: Så..okej, så du har ingen fast bostad, så, du reser runt, och.. Var har du varit för det mesta? Har du några favoritplatser?

Olov: Ja, jag har några såna. Speciellt när man reser runt, så för mig är det ganska skönt att komma tillbaka till platser och stanna ganska länge på varje plats. Speciellt som jag jobbar samtidigt är det väldigt skönt att ha sina rutiner.

Men ja, innan covid så var jag ju lite mer i..längre bort egentligen, jag var i Indien, och Thailand och Indonesien och USA. Så var jag på väg ner mot Mexico när covid kom, och då fick jag komma hem.

Fredrik: Så det var 2020 (tjugo-tjugo) då eller?

Olov: Ah det var ju några år där jag levde så.

Fredrik: Jo men alltså när du var tvungen att avbryta dina planer.

Olov: Ah precis. Början av 2020. Så jag var i USA när det startade. Så fick jag komma hem. Och då så efter det så var det..då fick jag börja titta mer på närmare resmål. Så det var ju mycket enklare att resa i Europa då. Så då har jag vart i Spanien ganska mycket. Runt om i Spanien sen covid började, dom två åren.

…för resten av transkriptet för del 1 med övningsfrågor och översättningar, klicka här!
..för att lyssna på hela samtalet och läsa hela transkriptet, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *