SSP #134 – Livet i Spanien vs. livet i Sverige

  • by

Tjenare! I det här avsnittet pratar jag om livet i Spanien, varför jag gillar att bo här, och så jämför jag lite med livet i Sverige också. Det är det första avsnittet jag spelar in med min nya mikrofon, så hoppas det låter bra. Kom gärna med input!

Jag spelade också in video till det här avsnittet, och jag planerar att lägga upp det på YouTube. Så håll utkik där på min YouTube-kanal (The Swedish Linguist)!

Become a Patron!

Jag 2015 i Barcelona. Vad är min stil?

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Okej, då kör vi då! Det här är första gången som jag spelar in ett avsnitt..jag vet fortfarande inte om jag kommer, faktiskt, göra ett avsnitt om..av just det här. För det här är väldigt improviserat. Jag har bara satt mig här, riggat upp mikrofonen, börjat spela in, och jag tänkte att jag skulle göra ett poddavsnitt med video!

Det blir i så fall första gången som jag gör det. Jag har tänkt på det ganska mycket, men, ja, nu har jag liksom utrustningen för att göra det, jag har liksom sakerna som jag behöver för att göra det. Så, ja, det blir en liten test idag, så får jag se om jag faktiskt laddar upp det här avsnittet.

Och jag tänkte prata om livet i Spanien, litegrann, för jag har ju bott här en gång förut, och jag bor här nu. Så jag bor här nu, i Valencia, och jag har bott här nu i över ett år. Och för några år sen så bodde jag i Barcelona. Det var 2015 (tjugo-hundra-femton). Så 2015, då bodde jag i Barcelona. Så jag har lite erfarenhet av att bo i Spanien.

Och ja, jag har flyttat tillbaka, liksom, så att uppenbarligen så gillar jag att bo i Spanien. Så varför gillar jag att bo i Spanien? För, ah, det är ju många svenskar generellt som tycker om att vara i Spanien. Och det är såklart för att svenskar älskar sol och värme. För att, ah, vi har inte så mycket av det i Sverige kanske.

Så till exempel i Barcelona, där är det väldigt många svenskar. Det finns en liten stad längre söderut som heter Torrevieja, och där finns det också många svenskar. Det är många svenskar på Kanarieöarna till exempel. Så ja, det finns..det är ganska mycket svenskar i Spanien.

…för hela texten tillsammans med översättningar på svåra ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *