SSP #139 – Hur hittar man tid att studera?

  • by

Tjenare! I det här avsnittet tar jag upp något som är ett problem för de flesta, inklusive mig själv. Och det är hur man får tid till sina språkstudier!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Ja men tjenare, välkommen till Simple Swedish Podcast! Idag ska jag prata om ett vanligt problem – att få tid till sina språkstudier! Och först, som vanligt, så ska jag tacka några patrons, några nya patrons! Så tack till Rabia, Tim, Wintel, Jeff Jeff Jeff, Beyhan och Emily. Jättestort tack till er för att ni stödjer den här podden. Och såklart, alla patrons får transkript till alla avsnitt, som kommer varje vecka som poddavsnitt. 

Okej, så du har säkert samma problem som mig, och som dom flesta andra människor som jobbar, studerar, liksom, har ett liv. Och det är att det kan vara ganska svårt att hitta tid till sina språkstudier. Så, ja, det ska jag prata om nu. 

För att, det tar lång tid att lära sig ett språk. Och man behöver lägga tid på sina studier varje dag - i alla fall nästan varje dag - under en lång tid, liksom, månader och år. Och i början så har man ofta ganska mycket motivation. Det känns nytt och spännande, och man känner att man blir bättre ganska snabbt. Och det är oftast lätt att hitta tid när man är motiverad. Så, ja.. 

Men oftast så börjar man tappa motivation efter några veckor, eller efter några månader. Alltså motivationen börjar gå ner. Och ja, det är inte nytt och spännande längre, och andra saker börjar liksom komma i vägen, börjar hända. 

Man kanske får mycket att göra på jobbet. Man kanske behöver studera andra saker, man kanske har nåt prov som man behöver studera till. Man kanske reser. Man kanske..ah, nåt jobbigt kanske händer, till exempel nån kris, eller man blir deprimerad. Ah, det är mycket som kan hända, och man kanske tänker “ah, jag fortsätter med språket när jag får tid”. Jag har inte tid just nu, jag fortsätter när jag får mer tid. 

Men, det här funkar inte när man vill lära sig ett språk, i alla fall inte om man vill nå en hög nivå i ett språk. Man måste helt enkelt lägga tiden, och göra det varje dag. Typ varje dag i alla fall.

…för hela transkriptet tillsammans med översättningar på svåra ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *