SSP #140 – Min studierutin

I veckans avsnitt pratar jag om min nuvarande studierutin, alltså om studierutinen jag har just nu. Jag har gjort avsnitt om detta förut, men eftersom jag alltid försöker förbättra min rutin, och jag då och då hittar nya metoder så tyckte jag att det var en bra idé att göra ett nytt avsnitt!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Nämen tjenare tjenare, välkommen till Simple Swedish Podcast! Och ja, jag sitter här i Valencia och svettas, för det är väldigt varmt här just nu. Så, jag har stängt mitt fönster för att det inte ska låta så mycket. För jag bor nära en väg, och det är mycket trafik där. Så det är ännu varmare här nu. Så ja, men, vi kör, vi kör.

Först, innan vi börjar, ska jag tacka några nya patrons. Så, det är Nataliia, Friederike, Adrian, Andrija, Ricky, Tom och Merve. Tack till er för att ni stödjer den här podden! Och för alla andra som kanske också vill stödja podden, gå till min hemsida – swedishlinguist.com.

Och där kan du också prenumerera på nyhetsbrevet. Nyhetsbrevet, där får du tips, uppdateringar, sånt, alltid på lätt svenska. Och alla som är nya på nyhetsbrevet får en gratis PDF med dom 20 vanligaste misstagen som folk gör på svenska. Och du får också en massa tips på hur man når en avancerad nivå i svenska. Så ja, swedishlinguist.com.

Så idag ska jag prata om min studierutin, min nuvarande studierutin, alltså den jag har just nu. Och jag har gjort avsnitt om min studierutin förut, men det var ganska länge sen, och ja, den försändras ofta. Så jag tänkte jag gör ett avsnitt om det igen.

Så ja. Just nu så fokuserar jag på ryska. Och ja, mitt långsiktiga mål, det är att nå en ganska avancerad nivå i ryska. Så jag vill kunna prata med folk, jag vill kunna titta på filmer, serier, läsa böcker, läsa om historia, läsa artiklar, ah, generellt kunna använda språket.

Och mitt fokus just nu är vokabulär. För vokabulär är alltid det som tar längst tid när man lär sig ett språk. För man måste lära sig tusentals nya ord, och det tar helt enkelt lång tid. Så.. Och det bästa sättet att lära sig många ord på, det är att läsa mycket.

…för hela transkriptet tillsammans med översättningar på svåra ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *