SSP #142 – Att resa med flyg

  • by

I det här lite lättare avsnittet pratar jag om att resa med flyg!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Nämen tjenare tjenare, välkommen välkommen till Simple Swedish Podcast! Jag sitter just nu i Budapest. Jag kom hit i förrgår, alltså dagen innan igår – i förrgår. Och jag är på väg till Sverige, men jag ville göra ett stopp i Budapest, och spendera några dagar här. Så jag är här och hälsar på, och träffar lite vänner, och såna saker. Och jag åker till Sverige på torsdag.

Yes, och idag så har jag ett lite enklare avsnitt. Det är om att flyga, att vara på flygplatsen, att flyga med flygplan, och, ah, att resa med flyg, såna saker. Och ja, om du vill ha transkriptet till det här avsnittet och nya avsnitt varje vecka, då kan du bli patron. Det finns länk i beskrivningen till avsnittet, eller på min hemsida – swedishlinguist.com.

Och några nya patrons som jag ska tacka är: Zakaria, Victoria, Ece, Marie-Marguerite. Tack till er för att ni stödjer den här podden. Yes.

Och ja, som sagt, ett lite enklare avsnitt idag. Du kommer lära dig nya ord i kontext, och genom förklaringar som är helt på svenska. Ord som till exempel ‘flygbolag’, ‘säkerhetskontroll’, ‘föremål’, ‘behållare’, ‘vätska’ och ‘inställt’. Så dom orden kommer du förstå efter det här avsnittet. Yes..

Och jag använder min ganska nya mikrofon. Så jag har med mig mikrofonen, men jag har inget ställ till mikrofonen, så jag måste hålla mikrofonen i min hand. Så jag hoppas att ljudet är bra ändå. Så ja.

Men okej, då ska jag prata om att flyga, att resa med flyg. Och ja, det första som man behöver göra om man vill göra en flygresa, det är att köpa en biljett. Köpa flygbiljett, ah, så först behöver man söka efter biljetter online. Och förr i tiden, ah, då kanske man gick till en resebyrå, alltså en fysisk plats. Så man gick och köpte resan på en resebyrå.

Men, nu för tiden så köper folk sina resor online. Och jag till exempel, jag brukar söka på Momondo eller Skyscanner. Så jag söker efter dom billigaste biljetterna. Dom billigaste biljetterna, dom som har lägst pris.

Och sen när jag hittar en bra och billig biljett, då brukar jag titta vilket flygbolag det är som har den biljetten. Ett flygbolag, det är alltså ett bolag som gör flygresor, så till exempel RyanAir, WizzAir, SAS, ah, företag som har..som erbjuder flygresor – flygbolag. Så jag brukar gå till det flygbolagets hemsida och boka mitt flyg där.

…för hela transkriptet tillsammans med översättningar på svåra ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *