SSP #143 – Samtal – (del 1) – Vad är hemma?

  • by

Tjenare! I det här avsnittet får du höra mig och min mamma prata om många olika saker! Det här är första delen och där pratar vi om vad hemma är. Vi båda har olika platser som vi kallar hemma. Hela samtalet kan du både lyssna på och läsa om du blir patron på 10€-nivån! Klicka på länken här under!

Become a Patron!

Lofoten

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

[Evy] Och jag säger alltid hem. Hem till båten i Kroatien, hem till Lofoten, hem till Karlstad, och hem hit. Jag väljer att alltid säga “hem”. Du har inte börjat [spela in] än eller?

[Fredrik] Varför då? (Varför säger du “hem” till alla dom ställena?)

[Evy] Därför att det känns gött att komma hem. Det blir på nåt sätt att jag landar.

[Fredrik] Men..så du känner att alla dom ställena är hem?

[Evy] Ja, jag bor där.

[Fredrik] Så är det dom tre ställena?

[Evy] Fyra.

[Fredrik] Lofoten?

[Evy] Lofoten, Karlstad, Alingsås, och våran båt i Kroatien. Jag har ju bott rätt mycket på den båten.

[Fredrik] Vad är det som gör att det är..att det känns som hem?

[Evy] Jag har varit där mycket. Ah men det är känslan av att känna en tillhörighet. Jag har varit här, jag känner till allting runt här, jag vet hur jag har haft det innan, och jag mår bra här. Och i Lofoten har jag ju vuxit upp många somrar, särskilt när vi var små. Nu väljer jag ju att åka upp tid och vara, för att jag trivs så gött där. Det är liksom..ah, det är det här att man landar. Och det blir lugnt och fridfullt i själen.

Och sen i Karlstad, det är ju att jag har så många vänner, och mina syskon, och mamma och pappa har bott där, och mitt barndomshem finns där. Och här är det ju också att jag har bott, och fått er, och här har jag ju faktiskt haft min största del av mitt liv.

Och båten i Kroatien, där har jag också valt. Jag har valt båten, jag har inte valt platsen, men vi väljer att stanna kvar där. Och vi väljer att bo på den båten. Och jag har massa saker som är mina privata där.

[Fredrik] Så.. Jag har faktiskt börjat spela in, men jag tyckte det var ett intressant ämne, så jag kände att ah vi kör. För att jag har faktiskt funderat på det, vad som gör att man känner sig hemma nånstans, liksom. Jag har ju.. Man kan väl säga att jag har tre-fyra platser också då. Kanske fem till och med.

[Evy] Berätta.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *