SSP #146 – Sommarstuga och pardans

  • by

Tjenare! Jag är lite sen med detta avsnittet, och det är för att jag har varit i min sommarstuga där det inte finns elektricitet! Så det är lite svårt att använda datorn 😀 Jag kommer inte ha jättemycket tid dom kommande två veckorna heller eftersom jag ska resa mycket då, men jag ska försöka hålla podden vid liv så gott det går 🙂

I det här avsnittet testar jag att prata lite snabbare, mer som jag pratar normalt. Kan du följa med i vad jag säger? Om du har följt podden länge så tror jag att du kan det. Om du är ny så kan du bli patron och ta hjälp av transkriptet!

Kort video från Dansbandsveckan i Malung!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med “fel”)

Välkommen till Simple Swedish Podcast. Det här är podden för dig som vill träna på talad svenska, men som kanske inte är tillräckligt avancerad för att förstå till exempel vanliga poddar eller svenskar när dom pratar i vardagen. Så därför gör jag den här podden, så att du ska få träna på lite enklare, lite lättare, talad svenska. Fortfarande helt naturlig talad svenska, så..

Men, det här avsnittet kommer vara lite speciellt, för jag ska prova att prata lite mer vanligt, alltså lite mer vanlig hastighet. Alltså ungefär lika snabbt som jag pratar när jag pratar vanligt. Så just nu så pratar jag långsammare och mer tydligt. Men i det här avsnittet ska jag prata lite mer vanligt.

Så du ska få se om du förstår ändå. Om du tycker att det är svårt att förstå så kan du lyssna på avsnittet flera gånger, eller så kan du stödja podden och bli patron! Och då får du transkript till avsnitten. Och det kostar fem euro (5€) per månad.

Och just nu, i början av månaden, det är nu det är bäst att bli patron! För att, Patreon, hemsidan Patreon, dom har en regel, och det är att man måste liksom betala för hela månaden, så därför är det bättre att bli patron i början, så att du får hela månaden när du betalar för hela månaden.

Så det är bäst att bli patron i början av månaden. För du betalar fortfarande lika mycket, alltså du betalar samma pris, oavsett om du börjar i början eller i slutet av månaden. Så, ja, bäst att bli patron nu i början av månaden.

Och jag ska tacka 21st Century Promethea, Daniel, Gabriel, Özlem, Christie, och Ute för att ni har blivit patrons.

Okej men då ska jag prata lite vanligt nu då. Så att, jag hoppas att ni förstår även om jag pratar i lite mer vanligt tempo. Så jag ska prata om min vistelse i min sommarstuga. För dom senaste tio dagarna så har jag varit i min sommarstuga, i Dalarna. Dalarna är alltså ett landskap i Sverige. Ett landskap i Sverige är ungefär som en region.

Så Dalarna, det ligger lite längre norrut, ungefär i mitten av landet. Och där har våran familj då en sommarstuga. Och den har faktiskt varit i våran familj i över 100 (hundra) år. Så till och med min farfar var där när han var liten. Och det är också speciellt för det finns ingen el, inget vatten..i den sommarstugan. Så man lever liksom som man gjorde förr i tiden.

….för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *