SSP #148 – Roadtrip från Zagreb till Valencia

Hej hej! Här kommer ett till avsnitt i lite snabbare tempo, där jag pratar om roadtrippen jag precis gjorde med två vänner från Zagreb till Valencia. Hoppas ni gillar det!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hallå hallå, välkommen välkommen till Simple Swedish Podcast. Det här är podden för dig som vill träna på att förstå talad svenska. Och om du vill ha transkript till dom här avsnitten så kan du bli patron. Gå till min hemsida, swedishlinguist.com, och bli patron. Det kostar bara 5€ per månad, och du får transkript till nya avsnitt varje vecka!

Och några personer som har gjort det, det är Benedetto, det är Barbara, Sara, Leopold (som hälsar till Anastasia för övrigt), det är Áslaug, Jinyan, Jane, Harsha, Kyle, Greg, Galina, Tristan, Mariam, Xenia, och Sammi! Tack tack tack till er för att ni stödjer den här podden!

Och, ja, det var extra många namn idag, för att det var ett tag sen som jag spelade in ett nytt poddavsnitt. Och det är för att jag har rest. Och förra veckan så kunde jag inte jobba så mycket för att jag var på en roadtrip. Så att jag och två kompisar var på en roadtrip från Kroatien till Valencia. Så från Zagreb i Kroatien till Valencia i Spanien. Så det tänkte jag prata om idag.

Och jag kommer prata i ett mer vanligt tempo. Så jag pratar inte så långsamt som jag gör just nu, utan jag kommer prata i lite mer vanligt tempo. Och om du tycker att det är svårt att hänga med så kan jag verkligen rekommendera att använda transkriptet.

Ja, okej men.. Och det här avsnittet kommer vara lite..det är väldigt improviserat. Så jag har inte planerat exakt vad jag ska säga, jag har bara planerat vad jag ska prata om. Så vi får se hur det går.

Men i alla fall, förra veckan så gjorde jag en roadtrip från Zagreb till Valencia. Och anledningen till det, det är att en kompis till mig flyttar..eller ja, skulle flytta till Valencia, då. Och hon har bil och hund. Och hon behöver ha hit bilen till Valencia och hon behöver ha hit hunden till Valencia, och det enda sättet är att åka bil.

Men, det är svårt att åka helt själv med hund, så hon ville gärna att nån vän skulle följa med, och jag sa att, fan det låter askul med roadtrip genom Europa, så jag sa att, ah men vi planerar det då!

Och så var det en annan kompis som hade semester. Och han bor vanligtvis i Paris, men han tyckte att det lät som en väldigt kul idé, och han hade semester dom dagarna, så han hakade på! Och att haka på nånting, det betyder liksom att man, ah, man bestämmer sig för att man är med på det. Man är med, man hakar på, man joinar.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

2 thoughts on “SSP #148 – Roadtrip från Zagreb till Valencia”

 1. Galina Lastovkina

  Hej Fredrik! Jag började lyssna på din pod för två år sedan, precis när jag kom till Sverige. Vad snabbt tiden går! Det var en kompis från en svensk kurs som rekommenderade podden. Jag uppskattar fortfarande ditt projekt verkligen! Det har hjälp mig enormt med språkinlärning – speciellt med hörförståelse och ordförråd. För några månader sedan fick jag ett jobb här i Göteborg, så jag har äntligen råd med att stödja dig som ett tack för allt jag fick från den här podden under åren. Jag använder mest svenska på jobbet nu, och så jag kanske behöver inte lyssna på din pod längre. Men jag tycker fortfarande att podden är kul och forsätter i alla fall trots att den är kanske lite för lätt nu. Jag har några tankar/ förslag på vad du kan skapa för innehåll eller övningar för att fortsätta hjälpa oss att lära oss svenska ännu bättre. Så säg till om du vill höra dem.
  Tack för allt du gör!
  Galina
  P.S. Jag tycker det är jätteroligt att du tog upp ryskan – mitt modersmål. Stor utmaning! Och mycket användbart nuförtiden för att förstå vad som händer där och andra rysktalande länder.

  1. Hej Galina! Jättekul att höra att du har lyssnat på podden så länge, och att den har hjälpt dig! Grattis till jobbet, och tack för stödet 🙂 Du får jättegärna komma med förslag, mejla till info@swedishlinguist.com, skriv på instagram, eller så kan du svara här också såklart 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *