SSP #156 – En nivå där man är bekväm i språket??

  • by

Kan man nå en nivå där man är bekväm med att prata?

= Can you reach a level where you’re comfortable speaking?

En vanlig fråga är:

Hur når man en nivå där jag känner mig bekväm att prata?

Men frågan är fel ställd! Att prata bra och vara bekväm är två helt olika saker! Detta pratar vi om i det här avsnittet 🙂

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hallå där, och välkommen ska du vara till Simple Swedish Podcast. Det här är podden för dig som vill öva på talad svenska. Naturlig talad svenska, lite långsammare, lite enklare, lite lättare. Och, ja, vill du ha transkript till avsnitten så kan du bli patron, det kostar bara 5€ per månad.

Och en person som har gjort det, det är Gabriel. Så tack till dig Gabriel för att du stödjer den här podden. Du kan gå till min hemsida – www.swedishlinguist.com – om du vill bli patron.

Och om du redan tycker att den här podden är ganska lätt, då är kursen Strong Swedish för dig. Den är för dig som vill avancera till nästa nivå, till en avancerad nivå i svenska. Väldigt bra kurs, nio veckor lång. Den hittar ni också på min hemsida.

Okej, idag så ska vi prata om ett intressant ämne. För att, det är så här, en vanlig fråga när man lär sig ett nytt språk, det är liksom, hur når jag en nivå i språket där jag känner mig bekväm när jag pratar? Hur når jag en nivå där jag känner mig självsäker när jag pratar?

För dom flesta som lär sig ett språk, dom vet hur det känns när man börjar prata, man känner sig nervös, stressad, man kanske till och med mår dåligt, för det känns jobbigt att börja prata på ett nytt språk.

Och det kan kännas jobbigt till och med när man är ganska avancerad. Och folk undrar, när kan jag bli bekväm att prata? När kan jag känna mig självsäker när jag pratar?

Och jag tror att många tänker fel när det kommer till det här ämnet. För det är så här: vilken nivå man har, vilken färdighet – alltså vilka skills – man har i ett språk, liksom, hur bra man pratar ett språk, det och hur bekväm man är – hur säker man är – dom två är liksom helt olika koncept.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Min favoritplats för att hitta lärare är italki! Jag har själv använt det mycket! Klicka här för att få 10$ gratis krediter på italki efter du har spenderat dina första 20$!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *