SSP #163 – Fortfarande sjuk

  • by

Tjenare! Jag är inte helt frisk just nu, och jag har varit lite sjuk dom senaste tre veckorna. Jag pratar om hur det är, och jag lär er några ord som är relaterade till att vara sjuk. Det kan vara användbart i dessa tider!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Ja, hallå hallå, välkommen till Simple Swedish Podcast. Jag ber om ursäkt ifall jag låter lite trött idag, ifall jag pratar lite segt. För att jag är fortfarande lite sjuk. Det är en seg jävel det här. Den vill inte ge sig. Okej jag ska förklara dom här orden snart, “seg” och “att ge sig” och såna saker.

Så, först ska jag tacka några patrons. Det är Patrick, Stephanie, Christian, Alex, Matthew, Daria, Anthony, Timo och Basar. Tack till er för att ni stödjer den här podden! Och ja, alla som stödjer podden får ju transkript till alla avsnitt, gå till min hemsida – www.swedishlinguist.com – om du vill bli patron.

Ja, så det här avsnittet idag är ganska improviserat. Jag har väldigt lite energi, men jag tänkte att jag behöver spela in ett poddavsnitt för att..jag har inte gjort det den här veckan för att jag har haft väldigt lite energi, och jag har haft massa olika saker som jag har gjort, så, jag vet inte..

Jag har inte hunnit, inte orkat jobba så mycket som jag har velat, kanske, eller som jag borde. Ja, så nu är det söndag, och jag känner, fan, jag orkar inte göra nånting, men jag tänkte att, okej, jag behöver i alla fall spela in ett poddavsnitt. Så..

Ja, jag tänkte att jag bara pratar lite om hur det är just nu i mitt liv, och pratar lite om..ah, jag tänkte jag skulle lära er lite vokabulär, lära er lite ord som man kan använda om man är lite sjuk.

För att, det verkar som väldigt väldigt många är sjuka just nu. Varje gång som jag säger att jag är sjuk så säger folk, ah, jag är också sjuk, eller, alla jag känner är sjuka, eller, jag var sjuk nyligen, eller, ah, så.. Så det verkar vara ett vanligt tema.

Så, ja, jag sa förut att jag känner mig seg, och att den här förkylningen, eller vad det nu är, att det är en seg jävel. Och “seg”, ja, det kan betyda olika saker. Det kan betyda att nånting är långsamt. Så att, det går segt – det går långsamt, det går liksom *ööhh*..sådär.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *