SSP #165 – Hur gick det med mina nyårsintentioner?

  • by

Hallå hallå! Nu är det redan 2023, men jag spelade in och publicerade det här avsnittet precis innan nyår. Jag hade inte tid att göra något inlägg på Patreon då, så det kommer nu i stället 🙂 

Här pratar jag om hur det gick med nyårsintentionerna jag satte för 2022 för ett år sen. Lyssna gärna på avsnitt 117 och 149 innan. 

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hej hej, välkommen till Simple Swedish Podcast. Ja, jag ber om ursäkt att jag har tagit lite extra tid på mig med att ladda upp det här avsnittet. Jag har varit och rest till Sverige, firat jul, och jag hade inte tid, eller så hade jag tid men jag tog mig inte tiden. Ja, jag vet inte riktigt, men nu kommer i alla fall det sista avsnittet för år 2022 (tjugo-tjugotvå).

Och innan vi börjar så tänkte jag tacka några nya patrons. Det är Lizbeth, Karin, Liliana, Fadi, Ahmed och David. Stort stort tack till er för att ni stödjer den här podden! Alla patrons får ju transkript till alla avsnitt.

Och om du är patron på lite högre nivå så får du också extra avsnitt, uttalsövningar, och såna saker. Du får tillgång till hela transkripten också till många avsnitt som jag har med konversationer i, och sånt. Ja, du kan gå till www.patreon.com/swedishlinguist, eller till min hemsida www.swedishlinguist.com.

Ja, så nu är 2022 slut, och det är alltid intressant och användbart att se tillbaka på det gångna året. Det gångna året, alltså året som har gått. Och för mig så känns 2022 som året som jag gjorde Valencia till mitt hem på riktigt.

Jag flyttade ju hit 2021 (tjugo-tjugoett), men det var först 2022, alltså i år, som jag liksom började känna att det här är mitt hem på riktigt. För att det är först nu som jag har en riktig vänkrets här, ett socialt sammanhang. Sammanhang, alltså kontext.

Ja, det är ju nånting som är väldigt viktigt för att man ska känna sig hemma. Och det här är nånting som jag har pratat mycket om på podden också, liksom vad är det som gör att man känner sig hemma. Ja, så att det är nånting som känns väldigt härligt.

Ja, och andra saker som har hänt 2022 är att jag har gjort massa härliga resor, unika resor, som jag är väldigt tacksam för, dom här upplevelserna liksom. Så ja, 2022 har varit ett intressant, och för mig ett väldigt bra år. Det har såklart varit jobbigare stunder också, men jag har tyckt mycket om 2022 i alla fall.

Det har också hänt stora saker i världen. Jag tänker speciellt på kriget i Ukraina. Det är liksom nånting som har förändrat världen för alltid. Och också lite personligt, för att när det hände så hade jag en vän från Ukraina som bodde hos mig just då, när det hände.

Så, ah, en kompis och hans flickvän. Han är från Belarus och hon är från Ukraina, så att..dom var här, bodde hos mig när det hände, så att det var liksom..det var väldigt starkt..[en] stark grej liksom. Så det har också vart liksom nånting som har varit närvarande för mig under 2022.

Men det vi ska prata om idag, det är dom här nyårsintentionerna som jag hade. För i början av året, eller i slutet av förra året, så gjorde jag ett avsnitt – avsnitt 117 (ett-hundra-sjutton). Så om du lyssnar på avsnitt 117, då får du höra vilka nyårsintentioner jag hade inför det här året.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *