SSP #166 – Januariutmaning

  • by

Hallå där! Gott nytt år! Hoppas du har fått en härlig start på 2023. Själv startar jag året med en utmaning. I januari ska jag gå upp tidigt på morgonen, lägga mig tidigt på kvällen, träna varje dag, och generellt följa en ganska strikt rutin. Det ska jag prata om i det här avsnittet!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hej där, välkommen till Simple Swedish Podcast! Ja, det är 2023 (tjugo-tjugo-tre), det är ett nytt år. Jag hoppas att du har fått en härlig start på 2023. Själv mår jag väldigt bra. Jag är frisk nu, det är soligt väder, och jag har börjat med min januariutmaning.

Och det är faktiskt det jag tänkte prata om idag. Jag har nämligen gett mig själv en utmaning för januari. Det har att göra med att må bra och ha hög produktivitet. Ja, så det tänkte jag prata om.

Först ska jag tacka några nya patrons. Det är Nicolas, Farrah, Jarvis, Judith, Thom, Arie, Mutlu, och Lilet. Förlåt om jag uttalade nåt namn fel. Tack så mycket till er för att ni stödjer den här podden!

Yes, vi fortsätter. Jag tror jag startade den här podden 2019 (tjugo-nitton), så, ah, det blir fjärde året i år! Så, ja, kul att jag kan..har kunnat fortsätta spela in den här podden.

Så ja, jag har då en utmaning nu i januari, och den fokuserar mycket på att stiga upp på morgonen i tid, att lägga sig i tid, att träna, och såna saker. Och den är ganska strikt, eller för mig är den ganska strikt.

För jag har haft liknande utmaningar förut. Inte liksom specifikt för januari kanske, men såna hära utmaningar, som man har haft av olika anledningar. Men nu så inkluderar jag även helger. Så att det är liksom varje dag i en månad som jag då, ah, stiger upp tidigt, lägger mig tidigt, tränar och såna saker.

Så varför, först och främst, varför gör jag den här utmaningen? Alltså jag blev lite inspirerad av en vän till mig. Hon gör det varje år i två månader, liksom stiga upp tidigt, inte dricka alkohol, träna, såna saker. Och jag tänkte att, ja men det låter intressant, jag gillar ju att experimentera och prova saker.

Och förra året så fokuserade jag ganska mycket på, ah men vad man behöver göra för att må bra, och för att vara produktiv. Till exempel, liksom, en sak som jag alltid läser och hör är regelbunden sömn! Alltså, regelbunden betyder att man gör samma sak hela tiden. Så regelbunden sömn, att man har regelbunden läggtid, regelbunden ”stiga-upp-tid”..

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *