SSP #167 – Spel

I det här avsnittet får du lära dig en massa ord relaterade till spel!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hej! Välkommen välkommen till Simple Swedish Podcast. Idag ska jag prata om spel! För ja, dom flesta tycker ju om att spela spel, och ja, jag tänkte att det kan vara användbart att lära sig lite ord som är relaterade till spel.

Ja, så jag kommer förklara alla dom här orden på svenska, och jag är säker på att du kommer lära dig några nya ord bara genom att höra dom i kontext, och få dom förklarade på svenska!

Först så ska jag tacka några nya patrons, och det är Huu, Thanh Hung, Kyungin, och Pedram. Förlåt om jag uttalade era ord (ska vara “namn”), det var svåra namn att lära upp idag. Men, tack för att ni stödjer den här podden i alla fall!

Ja, och ni som stödjer podden får såklart transkript till alla avsnitt. Och du kan gå till www.patreon.com/swedishlinguist om du vill bli patron! Det är väldigt väldigt användbart.

Jag gör den här podden, och jag gör det här patreon-programmet, för att det är vad jag själv skulle vilja ha, om jag lärde mig svenska. Det är liksom dom här sakerna som jag gillar att använda när jag lär mig språk. Så kolla gärna in Patreon-programmet!

Okej, men vi ska prata lite om spel då. Och först och främst, det finns en skillnad mellan spel och lek. Ett spel har nästan alltid ett tävlingsmoment, okej? Så man kan antingen vinna eller förlora. Det är oftast en viktig del av ett spel.

Och lek, ah, det är lite mer generellt, det är lite mer relaterat till barn och djur, och såna saker, man leker med barn, man leker med djur. Man kan också ha lekar på fester, och sånt. Såhär, lite kul, lite roligt, sådär. Spel är lite mer tävlingsinriktat, så.

Men, definitionen är inte 100% (hundra procent) tydlig. Men efter att jag har gått igenom lite olika spel så tror jag att du kommer förstå.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

2 thoughts on “SSP #167 – Spel”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *