SSP #170 – Varför så svårt att prata svenska i Sverige?

  • by

Hallå hallå! Här kommer ett ämne jag har pratat om förut, men eftersom det är väldigt viktigt så tänkte jag att jag pratar om det igen!

OCH EN STOR NYHET!

I avsnittet pratar jag också om det nya projektet Language Lock-in! Om du bor i Sverige och redan förstår basic svenska, men har svårt att börja PRATA svenska, då är vårt GRATIS webinarium perfekt för dig. Jag och mina kollegor kommer dela med oss av de 5 största anledningarna till varför svenska är så svårt att lära sig i Sverige – och vad man kan göra åt det!

Klicka här för att komma till webbsidan, och klicka på “Join the free training“.

Så om du verkligen vill börja prata svenska i Sverige – lyssna på avsnittet, registrera dig för webinariet, och gör tid i ditt schema för att delta!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hallå där! Bor du i Sverige? Eller du kanske besöker Sverige, och du försöker prata svenska med svenskar. Så, när du försöker prata svenska med svenskar, händer det då att du inte riktigt förstår vad dom säger när dom svarar?

Eller händer det att dom alltid byter till engelska? Känner du ofta stress, frustration, eller kanske till och med ångest och rädsla när du försöker prata svenska med svenskar? Eller du kanske har bott i Sverige i många år, och du kanske till och med känner skam över att din svenska inte är bra nog fortfarande.

Men behöver det verkligen vara så här? Behöver det vara så här? Nej, definitivt inte! Så, det ska vi prata om idag. Jag ska prata om fyra olika anledningar till att svenska är svårt att öva på i Sverige, svårt att..prata svenskar med svenskar. Och i slutet ska jag berätta om ett nytt, jättespännande projekt.

Men först ska jag tacka några nya patrons. Det är Güzin, Liliia, Emma, Sara, Hafsa, Alicja, Madeleine, akiko, Scott, Nic och Jacob. Tack för att ni stödjer den här podden! Utan mina patrons så skulle inte den här podden vara möjlig. Så tack till er!

Jag gjorde också en intervju med en youtuber som heter The Uruguayan Polyglot. Eller han intervjuade mig. Och vi pratade på sex olika språk! Så ja, sök på Uruguayan Polyglot på YouTube, eller titta i beskrivningen, för jag lämnar en länk i beskrivningen. Så kolla in den videon där vi pratar på sex olika språk.

Okej då, då ska vi prata om varför det är så svårt att prata svenska med svenskar.

Så, först och främst, det som händer oftast är att den du pratar med byter till engelska. Så varför byter svenskarna till engelska hela tiden??? Okej, det är jobbigt, det är frustrerande, men det här är ett automatiskt beteende som människor har i allmänhet, som alla människor har, för att underlätta kommunikation.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *