SSP #176 – Gäst: Katrin Berndt

  • by

Idag har jag en gäst som ni kanske känner till – Katrin Berndt! Hon har varit youtuber i många år, bland annat med kanalen Slow Swedish with Katrin Berndt, och numera är hon också aktiv på Instagram.

Vi pratar om hur hon kom in på att skapa innehåll för folk som lär sig svenska, om hennes andra projekt The Grumpy Girlfriend, och om hur och varför hon lär sig spanska just nu.

Katrins YouTube-kanal: Slow Swedish with Katrin Berndt
Katrins Instagram-konto: slowswedish_
Katrins andra projekt: The Grumpy Girlfriend

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med “fel”)

Intro

Hallå hallå, välkommen välkommen till Simple Swedish Podcast. Ja, idag har vi ett jättekul avsnitt, för att jag har en gäst som många av er säkert känner till. Det är nämligen Katrin Berndt. Så, du kanske känner till henne från youtubekanalen Slow Swedish with Katrin Berndt, eller hennes instagramkonto slowswedish_.

Så, vi har ett samtal idag, och vi pratar om lite olika saker. Dels om hur hon kom in på att lära ut svenska på YouTube och Instagram, liksom hur kom det sig att hon började med det?

Vi pratar också om hennes andra projekt, eftersom..hon är också relationscoach. Och hon har en podd som heter The Grumpy Girlfriend Podcast, eftersom hennes andra projekt heter, ah, The Grumpy Girlfriend.

Och hon coachar tjejer som är i relationer, som är i bra relationer, fast att dom har svårt att njuta av sin relation. Så att hon är inte direkt en relationscoach, utan det är mer att hon coachar tjejer som är i den specifika situationen. Väldigt intressant tycker jag.

Och sen pratar vi också om att hon just nu lär sig spanska, och varför hon lär sig spanska, hur hon lär sig spanska, och lite såna saker. Så vi pratar också om att lära sig språk.

Så ja, jag vill också säga att tyvärr så gjorde jag ett misstag, och det var att jag använde fel mikrofon i Zoom, så jag spelade in med min dators mikrofon, och inte med min bra mikrofon. Så min röst har inte så bra kvalité.

Men hennes röst har bra kvalité, och det är hon som såklart pratar mest, så att jag tror inte det här blir ett stort problem. Om inte annat så kan det bli en extra utmaning för er att förstå mig, trots att min röst har lite lägre kvalité.

Och, innan vi börjar ska jag såklart tacka några patrons, några nya patrons, det är Maria, Agnese, Rihards, Mu Xue, Michaela, Agnieszka, Manuel, Joey, Christina och Endale. Tack till er för att ni stödjer podden!

Alla som är patrons får transkript varje vecka för podden. Just det här avsnittet är lite speciellt för att du får bara tillgång till hela transkriptet och du är patron på 10€-nivån. 5€-nivån får du tillgång till halva transkriptet, 10€-nivån – hela transkriptet. För det här specifika avsnittet.

Däremot kan du lyssna på hela avsnittet – helt gratis för alla. Okej, då kör vi, då tar vi och lyssnar på dagens avsnitt!

….för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *