SSP #182 – Att läsa böcker på svenska

  • by

Tjenare! Hur gör man när man läser böcker på ett nytt språk? Vad ska man tänka på när man väljer böcker? Här kommer en massa tips!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Ah men tja! Välkommen till Simple Swedish Podcast! Så idag ska jag prata om nånting som jag tycker är väldigt kul, och nånting som för många är väldigt väldigt viktigt när man vill lära sig ett nytt språk, och det är att läsa böcker.

Så det är klart, alla gillar inte att läsa böcker, men om du är en person som uppskattar berättelser, och som gillar att läsa, då är det här avsnittet för dig.

Innan vi börjar ska jag tacka tre stycken nya patrons. Det är:

Iris, Mohamadhasan, och Ben.

Tack tack till er för att ni stödjer den här podden! Och nån annan vill bli patron, gå till www.patreon.com/swedishlinguist, eller gå till min hemsida – www.swedishlinguist.com. Att bli patron kostar bara 5€ per månad, och du får transkript till alla poddavsnitt. Väldigt väldigt bra deal tycker jag.

Och en annan grej som jag vill säga är att för kursen Strong Swedish så är tidsbegränsningen nu borta, okej. Så det finns ingen tidsbegränsning längre på kursen Strong Swedish. Så om du har gått kursen Strong Swedish och du är klar med den, då kan du skriva ett mejl till mig om du vill få tillgång till den igen, och jag kommer registrera dig på kursen igen.

Och för alla nya som registrerar sig för kursen Strong Swedish, ah, den kommer ni ha hela livet! Bra va? Så ja, tidsbegränsningen är borta på Strong Swedish.

Och en annan grej som jag vill säga, det är att det finns nu en plats kvar på Language Lock-in. Så, Language Lock-in är det här programmet som vi kommer ha i slutet av augusti – början september.

Ett sex veckor långt program, och bland annat kommer du vara nio dagar i en kanonfin villa i Mora, i norra Sverige (fel! I Dalarna!), där du kommer bara prata svenska, bara använda svenska i nio dagar.

Och efter det fyra veckor med coaching, med utmaningar, för att integrera det svenska språket i ditt liv. Så ja, gå till www.languagelockin.com om du vill veta mer om det, det finns en plats kvar!

Okej, så då ska vi prata om att läsa böcker. Jag personligen älskar att läsa böcker på andra språk. Men det finns massa saker som är bra att tänka på, både när man väljer böcker, och hur man faktiskt läser. För det är inte helt givet, inte helt solklart, hur man gör det faktiskt.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *