SSP #184 – Att föra journal – en supervana

Att föra journal (keeping a journal) är en vana jag har haft många gånger i livet, och det är en vana jag tycker är en av dom mest hjälpsamma som finns!

Varför?

Att föra journal kan hjälpa en med allt ifrån att bygga andra vanor och nå sina mål, till att få mental klarhet och självinsikt (self-awareness). 

Och mycket mer!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Hej hej, välkommen till Simple Swedish Podcast. Ja, jag sitter här i mitt nya rum. Ja, om du har lyssnat på mitt senaste poddavsnitt, det förra poddavsnittet, då vet du att jag har flyttat.

Och du vet att det är skillnad på orden “flytta” och “flyta”. Men ja, jag har flyttat, och jag sitter i mitt nya rum. Och jag kan se havet från mitt rum, och det är väldigt härligt. Så, väldigt nöjd över det!

Idag ska jag prata om ett ämne som jag har velat prata om länge, för jag tycker att det är nånting som är väldigt användbart, nånting som är väldigt hjälpsamt, nånting som har hjälpt mig väldigt mycket i mitt liv. Så, jag vill dela med mig av det här med er!

Först ska jag tacka några patrons såklart. Så dom nya patrons som jag har är:

Oscar, pcavallero, Jessie, Juliet, Rafal, och Andrei!

Stort tack till er för att ni stödjer den här podden! Utan mina patrons så blir det ingen Simple Swedish Podcast. Så, ja, du får såklart transkript till alla avsnitt om du är patron. Det kostar bara 5€ per månad. Du går till www.patreon.com/swedishlinguist.

Och jag planerar att expandera Patreon, så att i framtiden..ah, jag hoppas att det inte tar jättelång tid, men jag kommer att erbjuda nya nivåer, nya fördelar, och sånt, på Patreon. Så håll utkik efter det!

Och jag vill också säga att kursen Strong Swedish – jag har sagt det förut men jag säger det igen – för kursen Strong Swedish så finns det inte längre någon tidsbegränsning.

Så, förut hade man bara tillgång till materialet i 126 (ett-hundra-tjugo-sex) dagar, men nu har jag tagit bort tidsbegränsningen. Så om du registrerar dig för kursen Strong Swedish så har du den för hela livet!

Och om du har gått kursen redan och du vill få tillgång till den igen, skriv ett mejl till mig, be mig att registrera dig på kursen igen, så kommer jag att göra det. Och du får ha den i hela livet! Härligt va?

Ja, så då ska vi prata om dagens ämne, och det är att föra journal! Att föra journal, det betyder helt enkelt att man skriver i en journal regelbundet, liksom, att man varje dag eller nästan varje dag, eller ofta, skriver i en journal – att föra journal.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *