SSP #186 – Festivaler

  • by

Tjeeenare! I det här avsnittet pratar vi om festivaler! Jag går också igenom några användbara ord.

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Tja! Du lyssnar på Simple Swedish Podcast! Och det här är Fredrik som pratar. Och i den här veckans poddavsnitt så ska jag prata om festivaler.

Först ska jag tacka några nya patrons, det är Utku, Dinara, Diana och Bonnie, tack tack till er för att ni stödjer den här podden. Utan mina patrons så blir det ingen podd. Så tack till alla som stödjer podden.

Det kostar bara 5€ per månad, och du får transkript till avsnitt varje vecka. Du får transkript till dom gamla avsnitten..

Du kan faktiskt hitta helt gratis transkript på min hemsida – www.swedishlinguist.com. Dom första 18 avsnitten av Simple Swedish Podcast har transkript som är helt gratis, som du kan hitta på min hemsida – www.swedishlinguist.com.

Och idag så är det Sveriges nationaldag – den 6:e (sjätte) juni. Du lyssnar antagligen inte på det här den 6:e juni för att jag inte om jag blir klar med det här avsnittet. Men vi får se, vi får se.

Men det är en speciell 6:e juni idag för att det är exakt 500 (fem hundra) år sen som Gustav Vasa blev kung i Sverige. Och det blev han den 6:e juni, och det är därför som vi firar den 6:e juni som nationaldag.

Och ordet “sjätte”, det är lite konstigt, för att det är liksom nummer sex, men vi säger “sjätte”.

Ja. Så.. Och det var viktigt att kung Gustav Vasa blev kung för att det var han som ledde kriget som frigjorde Sverige från Kalmarunionen.

Ja, men vi ska inte prata om historia idag, utan vi ska prata om festivaler. För nu är det ju sommar, och det är festivalsäsong. Så ja, jag tänkte prata lite om det faktiskt.

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *