SSP #187 – Mamma: fem månaders resa i Asien

  • by

Hej hej! I det här avsnittet pratar jag med min mamma om hennes och hennes man Olles resa i Asien. Dom var där i fem månader och reste genom olika länder. Vi pratar här om några av deras upplevelser, om att vara spontan när man reser, och om att resa när man är lite äldre. 

För patrons på 5€-nivån får du för det här avsnittet halva transkriptet. För hela transkriptet behöver du bli patron på 10€-nivån.

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Intro

Hej, välkommen till Simple Swedish Podcast. Ja, först vill jag bara säga att det här avsnittet har lite sämre kvalité, eftersom jag är i Sverige nu, och jag använder inte min vanliga mikrofon.

Jag ville ta med mig min vanliga mikrofon, men jag hittade inte rätt kabel, jag hittade inte rätt sladd. Jag antar att den har kommit bort när jag har flyttat. Det är ju ganska vanligt att man tappar bort saker när man flyttar.

Så, ja, tyvärr kunde jag inte ta med mig den mikrofonen eftersom jag inte hittade rätt kabel. Så jag använder min gamla mikrofon. Men jag tror att det är tillräckligt bra ändå.

Och i det här avsnittet så har jag ett samtal med min mamma. Många har sagt att dom tycker om att lyssna på henne, och jag är i Sverige just nu, så jag tänkte att det är ju perfekt att ta ett samtal med henne.

Speciellt eftersom hon och hennes man Olle, dom har ganska nyligen gjort en resa i Asien. Dom var ute och reste i, ah, ett halvår, eller fem månader i Asien. Så jag tänkte det blir ju perfekt att prata om det!

Så vi pratar om deras resa i Asien i fem månader, vi pratar litegrann specifikt om att korsa gatan i Vietnam, till exempel, för det är ju en intressant upplevelse. Sen hur dom reste vidare genom Kambodja, Thailand, Malaysia och Indonesien, och speciellt då till Bali.

Och också lite om hur den här resan inte var helt planerad, utan mycket var också spontant. Dom träffade mycket folk, och ah, man hör ofta från folk att dom säger att ah, man borde åka dit och man borde åka dit.

Ja, så det är det vi pratar om i det här avsnittet. Först ska jag också tacka några patrons, och det är Mehmet, Alex, Wenjing, Akhmad, Sven, Annelise, Tetiana och en person som inte skrev sitt namn. Så tack tack till er för att ni stödjer podden!

Och till det här avsnittet så får du läsa halva transkriptet om du är patron på 5€-nivån. Du får tillgång till hela transkriptet om du är patron på 10€-nivån.

Och, så ville jag också säga att det är många som har registrerat sig för kursen Strong Swedish det senaste. Så jag ville säga välkomna till er, hoppas ni gillar kursen!

Och kursen Strong Swedish, det är alltså min kurs för folk som har passerat nybörjarnivån, och vill nå en avancerad nivå. Det betyder att om den här podden redan är ganska lätt för dig, men du har fortfarande svårt med material som är för svenskar, så då är den här kursen för dig.

Du kan läsa mer om kursen på min hemsida – www.swedishlinguist.com. Där kan du också bli patron och stödja den här podden, och få transkript. Ja, men då tar vi och lyssnar på dagens avsnitt!

....för att läsa hela transkriptet till detta och alla andra avsnitt, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *