SSP #43 – Gäster: Katamaran på Medelhavet

  • by

Tjenare! I det här avsnittet gästas jag av min mamma och hennes man Olle. De planerar att köpa en katamaran i Medelhavet som de ska bo på och driva en verksamhet ifrån, bland annat parcoachning, kost- och livsstilsrådgivning, massage och mycket annat. I det här avsnittet frågar jag dem hur de har fått den här idén, hur långt de har kommit, och vad planerna framöver är! Glöm inte att ni får hela transkriptet med förklaringar och övningsfrågor om ni stödjer mig på Patreon:)

Om man är nyfiken på deras verksamhet så är deras hemsida ahahealthcoaching.com!

Become a Patron!

Transkript:

(Obs! Det här transkriptet är i talspråksstil!)

Ha, då sitter jag här med mamma, och Olle, som är hennes man då, och vi har precis ätit frukost, sitter här ute i trädgården och har det trevligt, lyssnar på skatorna och..jag tänkte prata med er om erat projekt som ni håller på att göra. Och det är..ah men ni kan väl berätta lite om eran, såhär, idé och vision, eller först kan bara säga hej kanske.

Hej, jag heter Olle.

Och hej jag heter Evy och jag är Fredriks mamma.

Ja du har ju varit med förut.

Ja, det var trevligt.

Men kan ni berätta först om eran..för att det är en ganska ovanlig idé som ni har, som ni tänker göra. Så kan ni berätta om vad det är ni ska göra?

Jag kan berätta kort hur jag kom in på tanken att ge mig iväg från Sverige och utforska världen. Kort så skulle jag säga att 2009 så blev jag..sökte jag en tjänsti Kenya, i Nairobi, jag jobbade som lärare. Och det gav blodad tandatt ge mig ut och utforska det som är utanför Sveriges ramar, det gav mig..det var så levande, så då tänkte jag att, funkade ju bra för mig, det här vill jag ha mer av.

Men vad..men hur blev det till..för att ni ska..det ni ska göra är att köpa en båt, en katamaran, och, ja men kan du berätta kanske då vad det är mer specifikt ni ska göra?

Ja, det började väl med att du ville gå i pension och göra någonting annat. Och så började vi spåna litegrann om vad vi skulle kunna hålla på med i framtiden. Och mer och mer ledde det in på hälsokonceptet. Och sen kan ju du ta vad du började med.

Vad började jag med? Jo men jag började läsa dels coachingrelaterade kurser, så jag läste hälsocoach och livscoach och saker, och jag gick en massagekurs, och det är ju hälsorelaterat också kan man väl tycka, och sen gick jag massa båtrelaterade kurser, för att vi tänkte att vi vill ju ut och röra oss, och vad finns bättre än att vara på en båt, och kunna röra sig fritt i världen, och från båten driva ett hälsokoncept.

Ja så att ni bestämde er för att göra det innan den här idén med båten kom?

Nej jag skulle säga, Evy, att det var du som sa att du önskade att leva på en, vad var det, en..

En motorseglare. Jag har alltid drömt om att bo på havet. När jag var liten så fick jag se en barnfilm där en familj bodde på en pråm, i Tyskland, på Rhen. Och på den här pråmen så hade dom höns, och dom hade massa olika odlingar och dom hade palmer och utemöbler, och dom bodde på den här båten. Jag tror att jag var sju år och bodde i Norge. Och jag var så fascinerad av att dom kunde leva ett sånt fritt liv. Och då tänkte jag att när jag blir stor så ska jag också bo på en båt.

Aha så du hade den..den tanken sen du var barn?

Den drömmen har jag haft sen jag var barn. Och sen när Olle och jag träffades så kom vi att båda två hade en önskan om att dra ut på havet och i världen och leva bland andra kulturer, och leva ett spännande och inspirerande liv. Och sen ville vi kunna göra någon form av arbetsinsats. Och då tänkte vi att ja men ett jobb som man kan göra över hela världen, det är ju att kanske coacha folk och, ah, dom kan få bo på båten och betala lite för sig, och.. Och så började Olle då med att ubilda sig till hälsocoach. Och sen har vi gemensamt utbildat oss till livscoacher och parcoacher. Och sen håller du på med massa olika..du har tagit många examina i båtrelaterade..och jag har utbildat mig till kost- och livsstilsrådgivare. Och här sitter vi 60-plussare, och har utbildat oss så mycket. Och liksom står i startgropen tillatt börja ett helt nytt liv på havet. I stället för att gå i pension och sätta oss i soffan och, ja, spela bridge och sticka tröjor till barnbarnen.

...för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Image by Sebastian G. from Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *