SSP #51 – Uppdatering från Sverige

  • by

Hej hej! Hoppas ni alla har det bra! Hur har eran sommar varit? Jag hoppas att den har varit okej trots coronatider! Här kommer en liten uppdatering från mitt liv. Skriv gärna kommentarer och glöm inte att alla avsnitt finns på Spotify, iTunes och PodBean-appen! 🙂

Become a Patron!

Transkript

Obs! Detta transkriptet är i talspråk! Vissa stavningar är informella.

Tjenare! Välkommen till Simple Swedish Podcast. Och ja, idag tänkte jag ge en liten uppdatering om vad jag har gjort och ska göra. Först vill jag bara säga att om ni är intresserade av transkript till dom här avsnitten så att ni också kan läsa allting som jag säger, eller om ni vill kolla på mina YouTube-videor eller boka lektioner med mig, eller vara med i vårat chattrum där ni kan prata svenska direkt med mig, då kan ni gå in på min hemsida swedishlinguist.com, och allting finns där.

Så ja, idag tänkte jag bara ge en liten uppdatering, som sagt. Jag har varit i Sverige i två månader nu. Först bodde jag hos min mamma, det var jättemysigt att spendera lite tid med henne och Olle. Jag har ju bott utomlands mycket nu dom senaste åren, så att det känns bra att ta igen lite tid. Och 'ta igen' betyder alltså att man kompenserar, ah, ungefär, för den tiden, så att.. Jag har varit utomlands mycket. Därför har jag inte träffat min familj så mycket, så nu när jag är här så tar jag igen den tiden som jag har förlorat med dom då, så..

Ja, vad ska jag säga? Så den här sommaren har varit väldigt fin, kanske främst augusti då. För juli var väldigt molnigt och regnigt och..vädret var inte så fint, men augusti har varit perfekt, alltså, jättebra väder. Jag kunde till exempel bjuda hem lite vänner medan jag bodde hos mamma då. När hon och Olle var nere i Kroatien för att titta på båten, då bjöd jag hem lite folk, och vi satt ute i trädgården och grillade och hade det gött. Vi var också nere och badade lite i sjön. Det var jättemysigt, jättehärligt.

Och såna saker, alltså, det är såna saker jag verkligen gillar med sommaren här. Att kunna typ sitta och grilla med vänner och gå och bada i sjön. Jag gillar ju att bada i sjöar mer än i havet, jag vet inte varför, men jag gillar inte.. Alltså när man badar i havet, då blir man lite kladdig efter..efter man har varit i vattnet, eftersom det är salt i vattnet.

…för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *