SSP #52 – Att resa själv

  • by

Hallå! Hoppas ni har det bra i septembervädret och att det inte är för kallt än. I det här avsnittet snackar jag om mina erfarenheter av att resa på egen hand. Jag har gjort det mycket och tycker att det är både väldigt kul och utvecklande. Och om du är patron, glöm inte att du kan ställa frågor till mig, så svarar jag på dom i nästa avsnitt, som komer bli ett Q&A-avsnitt! Du ställer frågorna på min Patreon-sida 🙂

Become a Patron!

Lagoa da Conceição, Brasilien (2017)

Transkript

Obs! Transkriptet är skrivet i talspråksstil och informella stavningar på ord förekommer!

Hallå hallå, hjärtligt välkommen till Simple Swedish Podcast. Jag är faktiskt lite irriterad just nu, för att jag spelade precis in det här avsnittet, men det blev något fel med ljudet, så jag kunde inte använda det, så jag måste spela in det igen. Så jag hoppas att det här blir lika bra, eller kanske bättre. Ja, för idag ska jag prata om att resa själv. Att resa på egen hand. För det är nånting som jag har gjort ganska mycket i mitt liv, och som jag verkligen rekommenderar folk att göra, för jag tycker det är både bra och väldigt utvecklande.

Och om du är intresserad av transkriptet till det här och alla andra poddavsnitt, eller förklaringar på ord och uttryck, på övningar, eller på vårat chattrum där du kan prata svenska direkt med mig, då kan du gå in på swedishlinguist.com och gå till min Patreon-sida. Och nån som har gjort det är Laura Martini, tusen tack till dig! Och jag måste säga att du har ett ascoolt efternamn, hela ditt namn låter som en härlig cocktail! Så tack till dig!

Och ja, nästa avsnitt ska jag göra till ett litet Q&A-avsnitt, så att jag svara på era frågor. Så.. Och detta är för patrons, så om du är patron så kan du ställa frågor till mig. Du kan skriva till mig privat eller på inlägget som jag har gjort på Patreon. Du kan fråga vad som helst, om mitt liv, om det svenska språket, om vad du vill.

Så ja, nu ska jag prata om att resa själv, och första gången jag gjorde det, det var i Australien 2010. Och jag var ju faktiskt där med min kusin. Så jag åkte tillsammans med min kusin, men när vi var i Melbourne, typ några månader efter att vi hade kommit till Australien så ville vi göra olika saker, så han åkte iväg upp på..upp längs östkusten, och jag stannade i Melbourne för att försöka hitta jobb och tjäna pengar, vilket var väldigt svårt för mig då.

Men, det var en jättejättebra upplevelse. Eller ja, det var en jobbig upplevelse, men det var en bra erfarenhet. Okej, skillnaden på upplevelse och erfarenhet. Upplevelse, det kändes jobbigt, men det var bra för mig som person. Så det var en bra erfarenhet, jag lärde mig mycket. För att jag var väldigt blyg på den tiden. Det var svårt för mig att prata med nya människor, och jag var på ett hostel, och jag kommer ihåg att det satt alltid människor ute på innergården och chillade, rökte, drack öl och så, och jag var jätterädd att gå dit och prata med dom, och hänga med dom.

Men efter ett tag så började jag göra det ändå, och jag började bli mer social och min engelska blev mycket bättre också eftersom jag pratade typ bara engelska i flera månader, så för första gången kände jag att min engelska..att jag kunde liksom prata flytande, utan..jag behövde inte tänka så mycket längre. Så det var jättebra.

…för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *