SSP #59 – Sverige, jul och relationer

Hej! Jag bestämde mig för att göra ett helt improviserat avsnitt, så jag förberedde inte ens ett ämne. Här är resultatet, och jag pratar om varför jag är i Sverige just nu, om varför jag både hatar och älskar julen, och lite om nära relationer. Hoppas ni får det kul på halloween!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är ett transkript av naturlig talad svenska och många ord är skrivna i informell talspråksstil)

Men ja, så idag blir det ett helt improviserat avsnitt. För det är såklart bra att lyssna på helt improviserade saker också. Alla samtal i vardagen är improviserade, så det är viktigt att få höra vardaglig improviserad svenska också, och, ja, mina avsnitt är egentligen alltid improviserade, men oftast har jag i alla fall ett ämne som jag pratar om och det har jag inte idag, så jag tänkte bara prata lite om, ja, vad som händer i mitt liv nu, kanske.

Så jag är just nu i min mammas hus, och det är för att det är tomt just nu. Och varför är det tomt? Jo, för att min mamma och hennes man, Olle, dom har åkt ner till Kroatien. Dom har ju vart med i podden förut och pratat om att dom ska köpa en båt, en katamaran, i Medelhavet, och, ja. Dom har åkt ner nu, och deras äventyr har börjat, så det är såklart spännande! Så dom kommer vara borta hela vintern, och därför står huset tomt, och det passar bra för mig och det passar bra för dom att jag bor här då. Så..

Så ja, jag kommer vara i Sverige nu på vintern faktiskt. Egentligen hatar jag vinter i Sverige, men vi får se hur det går. Egentligen är det mest januari och februari som är jobbiga månader, för december, det är ju faktiskt väldigt mysigt för att det är juletider och..det är massa ljus och julmusik och sånt.

Och, ja, jag gillar verkligen julen. Något som jag inte gillar, det är när folk börjar med julen i förtid, alltså att dom börjar innan julen egentligen är, så att vissa börjar spela julmusik och börjar julpynta redan i oktober, och det är..det gillar jag definitivt inte, det är, jag vet inte.. Jag vet inte exakt varför, men jag vill verkligen inte ha jul innan december.

…för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

1 thought on “SSP #59 – Sverige, jul och relationer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *