SSP #63 – Att klanta sig

  • by

Tjenare! Här kommer andra avsnittet för denna veckan eftersom jag inte hann göra något förra veckan. Idag pratar jag om två gånger då jag kände mig ganska dum. Vad har ni gjort för korkade saker i era liv? När har ni klantat er? Om du inte förstår vad “att klanta sig” betyder, lyssna på avsnittet, jag förklarar det där 🙂

Become a Patron!

Transkript

Obs! Detta är ett transkript av talspråk, och det förekommer både informella strukturer och informella stavningar på ord

Nämen tjenare, välkommen till Simple Swedish Podcast! Jag sitter här i ett härligt, juligt rum, för att min flickvän har julpyntat hela dagen. Hon har satt upp röda gardiner och det är röda ljus, vi har en röd duk på bordet. En duk är alltså den här..textil som man använder på bordet, så..ah, det finns lite olika julpynt överallt i huset, så det är väldigt mysigt och trevligt här just nu.

Och jag vet att jag har sagt att jag inte vill ha jul före december, men jag har accepterat att börja med julen en vecka innan december. Och det är väldigt märkligt för att jag..antingen så älskar jag julen, eller så tål jag inte julen, alltså jag klarar inte av julen. Så att, efter att jag har sagt "okej, nu är det juletider", då är det najs, liksom, det är gött, jag gillar julen. Så att det är verkligen en, såhär, antingen eller för mig. Så, innan så är det bara "nej, ingen jul, ingen jul", men nu, när jag har sagt "okej, nu är det jul", då är det härligt.

Och idag ska jag prata om några gånger när jag har varit klantig, när jag har varit ganska korkad, när jag har klantat mig. Att klanta sig, att vara klantig betyder att man gör nånting som kanske inte är så smart, som man hade kunnat undvika. Men..och det leder till kanske ibland jobbiga konsekvenser. Det kan va till exempel att du har..du ska tvätta kläder och du lägger in vita kläder och röda kläder i tvättmaskinen, och dom vita kläderna blir rosa! Ja, då har du klantat dig, då har du varit klantig.

Men ja, först en liten shoutout till tre stycken nya patrons, det är Patni Iswari, Stephanie Lytle, och Damian. Tusen tusen tack till er för att ni vill stödja den här podden, och om du också vill stödja podden, gå in på min hemsida, swedishlinguist.com, klicka vidare till Patreon och läs vad du kan få för ditt stöd.

Så, ja. Så det första jag ska berätta, det är..det var för kanske, ja kanske sex-sju år sen, flera år sen. Då hade jag ett par veckor ledigt över sommaren, och jag visste inte vad jag skulle göra. Jag hade helt okej med pengar, så..och jag, ja, jag visste inte, jag tänkte "hm, vad ska jag göra?". Och jag tänkte "hm, jag har aldrig varit i Ryssland", jag var nyfiken på hur det skulle vara att åka till Ryssland, så jag tänkte "ha, men fan..", jag bokade en resa till Moskva för en vecka. Och..

…för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Medellín 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *