SSP #68 – Året 2020

  • by

Tjenare! Det nya året har kommit och jag tycker alltid det är bra att se tillbaka på det gångna året. Det finns alltid något att lära sig när man ser tillbaka. De flesta ser 2020 som ett väldigt dåligt år fullt av svårigheter. Det är förstås sant att 2020 har varit ett svårt och utmanande år, speciellt om man har förlorat någon nära eller förlorat sitt jobb eller sin verksamhet. Jag föredrar dock att fokusera på det positiva, och därför spelade jag in det här avsnittet där jag pratar om vilka möjligheter och positiva saker 2020 kom med 🙂 Som vanligt kan du höra alla avsnitt på Spotify, iTunes och PodBean-appen, och om du vill ha kompletta PDF-transkript, klicka på Patreon-knappen här nedanför!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk och är därför väldigt informellt!)

Så 2020, vilket unikt år! Ja, vad..det finns mycket att säga, och i framtiden tror jag att vi alla kommer komma ihåg vad vi gjorde det året, och det är så sjukt att hela jordens befolkning har varit med om samma sak, så hela jordens befolkning har blivit påverkade av covid. Och jag vet inte, det är inte många gånger i historien som det har hänt, kanske bara andra världskriget. Så verkligen unikt år.

Det har varit ett svårt år för väldigt många människor. Människor som har gått bort, människor som har förlorat en nära människa och människor som har förlorat jobb, som har förlorat verksamhet och företag som har gått bankrutt och så vidare. Så det har varit ett svårt år för många människor. Och det är lätt att fokusera på det negativa, även för alla oss som inte har haft nån nära som har gått bort eller..

Jag menar, jag har haft tur att inte förlora jobb, inte förlora nån nära människa, och så vidare. 2020 har inte påverkat mig negativt på det sättet, och jag vill prata om vad för positiva saker som har hänt under 2020 och vilka möjligheter som har uppstått, vilka möjligheter som har kommit på grund av pandemin.

Jag tror att det är väldigt viktigt att man inte fokuserar så mycket på det negativa. Jag är en optimist, och det betyder inte att man inte ser verkligheten. Jag tycker det är jätteviktigt att man ser verkligheten. Men är det inte väldigt svårt att, liksom, utvecklas och gå framåt om man fokuserar på det negativa? För ur alla kriser kommer också stora möjligheter, och vi kan lära oss jättemycket från såna här saker. Så jag tänkte först prata lite om några bra saker som har hänt.

Så till exempel har vi fått mycket större medvetenhet om hälsa och hygien. Alla har vi förstått att det är viktigt med ett starkt immunförsvar. Och vi har..jag tror också att dom flesta av oss uppskattar dom som arbetar inom vården, dom som arbetar på sjukhus, alltså dom människorna som behandlar covid-patienter, jag tror vi alla uppskattar deras arbete mer än förut. Och det är jätteviktigt tycker jag.

En annan sak, att många människor har fått mer tid. Och det kommer ju sig av att utvecklingen mot mer flexibilitet i var man arbetar ifrån, så.. Pandemin har gjort att många fler kan arbeta hemifrån, och det betyder att man behöver inte ta bilen eller bussen till jobbet. Och det betyder att man får mer tid, det betyder att det blir mindre utsläpp. Utsläpp, alltså koldioxid, och kolmonoxid, och såna saker, utsläpp. Så luften blir renare.

…för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *