SSP #77 – Flytt till Valencia

  • by

Hej! I det här avsnittet pratar jag om hur jag tänker och känner inför min och min flickväns flytt till Valencia. Varför gör vi det nu i coronatider? Varför just Valencia av alla städer?

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk, och informella stavningar och konstruktioner förekommer!)

Ja, det här är ju ett ganska imporviserat avsnitt, och det är dels för att jag har inte gjort ett improviserat avsnitt på länge, och dels så har jag också..för att jag har inte så mycket tid. Ojojoj, det var Olle som nös. Ja jag har inte så mycket tid den här veckan, så, ja, det är lite därför också. För den här veckan ska jag och min flickvän åka till Valencia. Och vi ska faktiskt flytta dit. Så det betyder att vi ska åka dit för att bo där, och vi åker på söndag. Och jag tror att det här avsnittet kommer vara ute innan dess, så ja, på söndag åker vi dit, så..

Och jag tänkte faktiskt prata om det i det här avsnittet, så, man kan ju fråga sig varför flyttar vi till ett annat land just nu, när det är liksom coronatider, och, ja, det är kanske inte den lättaste tiden att flytta till ett annat land just nu. Så varför gör vi just nu? Och ja, vi tänkte ju faktiskt göra det förra året redan, men vi var inte riktigt på rätt plats i vårat förhållande just då.

Vi tog faktiskt..alltså vi skulle ha åkt dit förra sommaren, alltså sommaren förra året, men det blev inte så, och det var för att det var inte jättebra i vårat förhållande då, vi tog faktiskt till och med en paus över sommaren, förra sommaren. Men nu är det jättebra, och ja, jag tror faktiskt att ibland behöver man gå igenom svårigheter för att det ska bli bättre. Så ja, nu känner vi oss redo att flytta tillsammans till Valencia då.

Och varför Valencia? Jo, för att båda vi känner att det är en riktigt bra stad på många sätt. För mig personligen så checkar det dom flesta boxar. Så till exempel, ja, vi har klimat, klimatet är perfekt. Den har bra storlek, så den är inte för stor, inte för liten, allting finns men det är ingen jättestor stad.

Och jag gillar Spanien väldigt mycket, jag har bott i många länder och hittills så har jag gillat Spanien mest. För att det är en väldigt avslappnad kultur, och..men det är liksom fortfarande ett välutvecklat land, så saker fungerar ganska bra, och folk är trevliga och öppna och..och jag älskar också språket, jag älskar att prata spanska. Så det är en..och det är en ganska internationell stad också.

…för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *