SSP #78 – Anlända i Valencia

  • by

Hej! Ja nu har vi spenderat första veckan i Valencia, och det här avsnittet handlar om resan hit och de första dagarna. Det är alltid spännande att flytta till ett nytt land. Spanien är i och för sig inte helt nytt för mig, jag bodde i Barcelona 2015, men nu har jag äntligen kommit tillbaka!

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk och innehåller flera informella stavningar)

Ja då tänkte jag att jag ska börja lite med att prata om hur vi..hur resan var till Valencia och hur vi har det just nu, för att nu har vi vart här i, vad är det, fem dagar, fyra fem dagar. Och, ja vi började resan, alltså resan från Sverige till Valencia, i lördags..nej, vad säger jag, i söndags, i söndags. Så på söndag kväll faktiskt.

Och det vi hade behövt göra innan, det var då att fixa ett sånt PCR-test. Och det var ganska dyrt, det kostade femton hundra kronor, och det gjorde vi på fredan då, två dagar innan vi reste. Och sen var vi också tvungna att fylla i ett formulär på nätet för spanska hälsomyndigheten, antar jag. Så vi fick en QR-kod. Så dom två dokumenten behövde vi då, och dom tittade dom också på på flygplatsen i Sverige.

Så vi åkte från Göteborg till Paris, och så hade vi där en mellanlandning i Paris på tretton timmar, så vi spenderade natten där på Paris flygplats, och vi tänkte att..ja det är säkert inte så mycket folk, för att det är inte så många som reser i coronatider, men det var faktiskt ganska mycket folk där. Och vi insåg att det var för att dom har ju stängt många terminaler där, så att dom är lite flexibla så att dom kan stänga ner vissa terminaler, så det var bara en terminal som var öppen, så att det var ändå ganska mycket folk.

Men vi hittade en, ja, helt okej plats att spendera natten. Det var en liten soff-liknande grej, alltså nån grej som liknade en soffa. En soff-liknande grej. Så vi hade med oss filtar, så vi la filtarna där på den och så kunde vi sitta där och så.. Så tittade vi på en film och, ja, vi lyckades inte sova sådär jättelänge kanske, men ja, jag kanske sov en eller två timmar, fast jag låg ner och halvsov i säkert ett par timmar också.

...för resten av transkriptet, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *