SSP #82 – Min hobby – gitarr

  • by

Hej hej! Här kommer ett ganska lätt avsnitt om en av minna hobbys, vilket är att spela gitarr. Jag spelar tyvärr inte så ofta längre, men jag hoppas att det kommer att ändras i år. Jag skrev en artikel för det här avsnittet där jag berättar om hur jag började spela gitarr när jag var tolv, och hur jag fortsatte under mina tonår.

Become a Patron!

Sista året på gymnasiet - 2008

Artikel på lätt svenska:

Jag började spela gitarr när jag var tolv år. Jag gick i sjätte klass, alltså i sexan, och vi började ha musiklektioner på en annan skola. Vi hade haft musiklektioner förut, men då var det mest att läraren spelade piano och eleverna sjöng. Nu skulle vi ha riktiga musiklektioner.

På första lektionen delade vi in oss i grupper. Jag och fyra av mina vänner var i en grupp. Alla skulle välja ett instrument att spela. Jag valde gitarr. De andra spelade trummor, bas och synt, och så var det en till som spelade gitarr.

Den första låten vi lärde oss var Hit the road, Jack. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var väldigt svårt att sätta fingrarna rätt på gitarren. Min kompis som spelade bas behövde bara använda ett finger åt gången, men jag behövde använda två samtidigt.

Mamma hade en gitarr hemma som jag kunde öva på. Hon hade haft den sedan hon var sexton år, och den hade alltid stått där hemma. Jag hade aldrig varit intresserad av att lära mig förut. Men nu hade jag en låt att öva på.

…för hela artikeln med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *