SSP #83 – Bo var du vill

Hej! Något som många människor gärna vill göra är att upptäcka nya platser, och kanske till och med flytta till ett annat land. Det är något jag länge har älskat att göra, och något som har drivit mig. Jag har bott i flera olika länder, och ibland får jag frågan hur jag har kunnat göra det. I det här avsnittet pratar jag lite kort om hur jag personligen gjorde för att bo i de olika länderna, och vad jag tror är det viktigaste om man vill göra det.

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Transkriptet är skrivet i talspråksstil. Informella stavningar förekommer)

Okej, så tänk dig din drömplats att bo på. Det kan va en stad, det kan va på en strand, det kan va var som helst! Men dom flesta av oss har nån slags dröm, att där skulle jag vilja bo. Och, ja, du kanske redan bor där. Och i så fall, grattis! Men.. Och det jag ska prata om idag, det handlar om hur man når dit, hur man lyckas flytta till den platsen man allra helst vill bo på. Men det går egentligen att applicera på vad som helst som man vill göra. Så..

Men jag kommer prata om just det här, för att det här är nånting som jag har gjort ganska mycket i mitt liv. Jag har bott på många platser, och det är också nånting som folk frågar mig om ibland, hur jag kan bo på olika platser, så.. Så i det här avsnittet ska jag prata om..dels om lite kort vilka platser jag har bott på och hur jag bodde där, liksom vad jag gjorde för att kunna flytta dit och bo där.

Och sen också om hur du kan göra det. Hur man kan..hur man kan göra det helt enkelt. Och det här är ju väldigt stor skillnad på olika människor som är i olika situationer, liksom hur lätt det här är eller hur svårt det här är. För vissa människor kanske det är jättelätt, och för andra människor är det nästan omöjligt.

Men eftersom jag har gjort det här, och jag känner många människor som har gjort det här, och inte bara människor från, liksom, europeiska länder, eller västländer, utan från hela världen. Så jag vet att dom flesta människor kan göra det här, dom flesta människor kan flytta till ett nytt land, en ny stad..det går! Och det är det jag ska prata om idag.

Så.. Och jag började det här resan med att åka till Australien när jag var..vad var jag..tjugo tror jag. Och då hade jag lite besparingar, alltså jag hade lite pengar att börja med, men det här var liksom ett helt år, och jag hade pengar för kanske en eller två månader, så jag var liksom tvungen att klara mig. Och jag hade ingen plan direkt när jag åkte dit, det var..jag åkte dit med min kusin. Så..

Vi hade..jag hade slutat gymnasiet året innan, och han hade ganska nyligen slutat gymnasiet, och, ja, vi visste inte vad vi ville göra, så vi tänkte okej, men vi har lite pengar sparade, så att, ah men vi åker till Australien i ett år. Och jag hade ingen erfarenhet från nåt arbete, nästan.. Så att jag hade nästan ingen, liksom, jobberfarenhet, arbetslivserfarenhet.

Så det var jättesvårt för mig att hitta jobb där. Jag jobbade lite här och där liksom, jag jobbade lite med sälj, alltså man knackar på dörrar och försöker sälja saker, jag jobbade på hostels mot gratis boende, så att jag jobbade där typ tre dagar i veckan, och så fick jag bo gratis, men jag fick inga pengar.

…för hela transkriptet med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *