SSP #94 – Jag har corona

Så nu har jag också till slut fått corona. Jag testades positivt för en vecka sedan, och sedan dess har jag varit tvungen att vara i karantän. Här i Tjeckien behöver man sitta i karantän i fjorton dagar. Det har förstört lite av sommarplanerna, men generellt så kunde det ha varit mycket värre. Jag mår relativt bra, och jag tror vi kan göra mycket av det vi planerade ändå.

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk. Informella stavningar och konstruktioner förekommer)

Ja, men okej, jag har corona. Så att jag har nu joinat klubben av alla i världen som har haft den här märkliga sjukdomen. Jag mår ganska bra, så att jag har ju faktiskt tur att jag mår så pass bra som jag gör.

Jag känner mig lite lite sjuk, men liksom inget specifikt, utan det är mer bara generellt, liksom jag känner mig bara liksom lite allmänt sjuk. Man känner att man har nån infektion i kroppen, man känner att kroppen kämpar mot nånting.

Fast jag har ingen hosta till exempel, hosta, det är [*gör hostljud*] - att hosta. Jag har hostat lite lite, men generellt så har jag ingen hosta, jag har ingen feber, jag har ingen huvudvärk. Jag mår inte illa. Att må illa, det betyder att man känner att man vill spy. Men jag mår inte illa.

Så att det är bra, liksom, jag känner att jag har tur i oturen, som man säger på svenska, tur i oturen. Det betyder att man har otur, att man..till exempel nu att jag har fått covid, men samtidigt är det inte så illa som det skulle kunna vara. Så det känns som jag har tur i oturen.

Också att jag är här hos min flickväns föräldrar, så..i Tjeckien. Jag och min flickvän, vi reste hit för en..lite drygt en veckan sen. Alltså lite mer än en veckan sen. "Drygt", det betyder "lite mer än", så om jag säger "drygt en vecka" så betyder det "lite mer än en vecka".

Och jag tror att jag blev smittad när jag var ute..vi var ute då förra fredan, i fredags förra veckan. Vi var ute på en bargata här i Ostrava som heter Stodolní. Jag tror att om man är ifrån Tjeckien så tror jag att man känner till Stodolní. För att det är tydligen en ganska känd bargata.

Och där var det liksom.. Det såg inte ut som att det var coronatider just nu direkt, utan det var liksom folk överallt, ingen hade mask, inga vakter eller personal som liksom kontrollerade människor, att dom liksom följde restriktionerna eller nånting, utan det var precis som innan coronatider, liksom.

…för hela transkriptet med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

4 thoughts on “SSP #94 – Jag har corona”

 1. Hej, Fredrik! Jag vet inte hur att säge det på sveska, eftersom min svenska är fortfarande svag, men I hope you’re fine now! I wish you good health and hope you won’t experience any severe consequences.

  Ha de så bra och tack så mycket för din podcast!

  1. Hej Ružica! Tack för dom orden! Jag mår bra nu, men jag hostar fortfarande lite ibland.

   Översättning på det du skrev på engelska:
   Jag hoppas du mår bra nu! Jag önskar dig god hälsa, och jag hoppas att du inte får några allvarliga efterverkningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *