SSP #99 – Mänskliga möten och nya perspektiv

  • by

Hej! Jag spelade in det här avsnittet väldigt spontant efter ett möte med en ny person som både gav mig nya tankar och triggade saker jag har tänkt mycket på den senaste tiden, så jag ville dela dom här tankarna med er! (Mänskliga möten = Human encounters)

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Det här är transkriberat talspråk, och innehåller informella stavningar!)

Ja, så, ja, det här är ett väldigt improviserat avsnitt. Ah, känns som dom flesta avsnitt den senaste tiden har varit ganska improviserade, men jag vet inte, jag gillar det också. Jag.. Ni får skriva till mig om ni vill att jag ska göra mer avsnitt som är mer strukturerade.

Det är bara det att jag måste..då måste jag lägga mer tid på att göra research, och nu i sommar så har jag inte haft lika mycket tid. Men, det kommer mer av det nu lite senare tror jag. Men i alla fall, jag gillar att göra såna här improviserade avsnitt också.

Och nu..jag kom bokstavligen precis innanför dörren, men jag blev väldigt inspirerad nu att spela in ett avsnitt, för, ja, jag var på stan, och egentligen skulle jag bara gå till tandläkaren, men jag gick förbi en butik också, och i den butiken så..hon som jobbade där, hon började prata med mig, och det slutade med att vi pratade i, jag vet inte, två timmar kanske? Så ett väldigt långt samtal.

Och jag tycker det är väldigt häftigt när man träffar en person som man bara av en slump, alltså av..alltså inte..det var inte planerat, inte..det var liksom helt slump bara, helt random. Och så, ja, får man nya tankar, nya idéer, nya perspektiv. Jag tror att det är väldigt väldigt viktigt med möten, att prata med människor, och speciellt att prata med människor som kanske inte tänker likadant som du.

Och var lite det jag ville prata om nu, för att jag till exempel, jag är..eller i alla fall..ah men generellt så är jag en väldigt logisk människa. Men jag har också..jag skulle säga kanske hög empati också, jag vet inte exakt hur man ska definiera det, men jag har ofta lätt att få kontakt med människor, jag är ofta väldigt intresserad av människor, att lyssna på dom och så. Så..

Men jag är också väldigt logisk. Så jag har aldrig varit religiös, till exempel, jag kan inte liksom tänka mig..det är liksom..för mig personligen så kan jag inte tro på nån religion, för att logiskt så fungerar det inte. Så jag försöker alltid hitta logiska anledningar för allting som jag bygger min världsbild på. Det är alltså hur jag ser världen, hur jag förstår världen, det är..bygger mycket på fakta, så.

Ah, så att för mig har det alltid varit lite svårt med alla såna här grejer som astrologi, till exempel mitt stjärntecken, jag har aldrig trott att det betyder nånting alls. Liksom om man läser..jag till exempel, mitt stjärntecken är vädur, alltså aries på engelska, vädur, är mitt stjärntecken. Och om man läser vad en person som är vädur, hur den personen ska vara, då tycker inte jag att det stämmer så bra på mig. Till exempel då.

Så att jag tror liksom..jag har aldrig kunnat säga att jag tror på astrologi. Eller att man har en själ som..och när man dör så går själen till en ny person, så att man liksom föds på nytt, man föds igen, liksom reinkarnation. Eller liksom tarotkort, alltså att man försöker läsa i kort, liksom hur en person är, har varit, framtiden..

…för hela transkriptet med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *