Strong Swedish Course

Registrering för kursen Strong Swedish är just nu stängd. Nästa registrering kommer efter sommaren! Om du vill veta när den öppnar igen kan du registrera dig för nyhetsbrevet! 🙂


Köp kursen för 199€

Mål:

Du har passerat nybörjarstadiet i svenska. Du förstår den grundläggande grammatiken, du kan läsa lätta texter på svenska, du kan ha korta konversationer om lätta ämnen, och du kan förstå poddar på lätt svenska, som t.ex. Simple Swedish Podcast (utan transkript).

Det är bra jobbat! Så först, grattis till dina framsteg. Men nu när du har kommit till en medelnivå i svenska blir det oftast svårare att göra nya framsteg. Det är svårt att hitta material som inte är för lätt, men inte heller för svårt. Det är svårt att förstå svenskar när de pratar. Du kanske inte vet hur du ska fortsätta.

Vad är problemet?

Jag tror att det finns två huvudproblem:

 • Det är svårt att veta hur man ska fortsätta med sina studier, eftersom man inte lär sig hur man ska lära sig. Man lär sig inte att man måste integrera språket i sitt liv. Man lär sig inte hur man hittar och använder bra material på rätt sätt. Man lär sig inte hur man kommer ihåg alla tusentals nya ord.
 • Det finns inte mycket material för den här nivån. När du inte längre är nybörjare, men fortfarande inte avancerad, då är större delen av allt material antingen för lätt, eller för svårt.

Lär dig hur man lär sig

Det största problemet är att folk oftast inte vet hur man lär sig språk effektivt, speciellt inte på högre nivåer. Man måste lära sig tusentals nya ord, men hur lär man sig vokabulär effektivt? Man måste komma i kontakt med språket och använda det varje dag, men hur hittar man tid, vilka resurser ska man använda, och hur ska man använda dem? Och man måste lära sig att prata med svenskar, men det är alltid så svårt att förstå dem!

Målet med det här programmet är att du ska lära dig hur du går från en medelnivå i svenska till en avancerad nivå. Man kan inte ta en kurs för att nå en avancerad nivå i ett språk. Man måste integrera det i sitt liv och använda det ofta. Och man måste inkludera alla fyra essentiella områden – lyssna, läsa, prata, och skriva.

Du kommer att lära dig:

 • Hur man sätter bra mål
 • Hur man implementerar rutiner
 • Hur viktigt det är med begriplig input (comprehensible input)
 • Hur man använder olika typer av resurser (poddar, serier, böcker, etc)
 • Hur man hittar passande (suitable) resurser
 • Hur man får övning i konversation
 • Hur man lär sig vokabulär
 • Och mycket mer!

Vad säger folk om kursen?

Kursen lägger fokus på tre nyckelområden:

Naturligt material på svenska

Det viktigaste när man lär sig ett språk är begriplig input, eller comprehensible input som det heter på engelska. Många tror att det viktigaste är grammatik, övningar, läroböcker och kurser. Men så är det inte. Det viktigaste är att använda språket – att kommunicera, och att titta, läsa och lyssna på saker som man förstår och som är intressant!

Så en viktig komponent i kursen är intressanta artiklar och ljudinspelningar (audio recordings) relaterade till Sverige, det svenska samhället, svensk historia, svensk kultur, osv. Du kommer att lära dig nya saker, samtidigt som du tränar på språket!

En del av materialet kommer från podden – Simple Swedish Podcast, men det mesta är unikt för kursen! Varje vecka får du nytt material på svenska som du bara hittar i den här kursen!

Men vad gör man när programmet är slut, och det inte finns något nytt material? Du måste såklart veta hur du hittar intressant material själv. Därför får du också lära dig hur du hittar ditt eget material!

Lär dig vanliga men svåra ord och koncept

“Ska”, “skulle” eller “borde”? “Tror”, “tycker” eller “tänker”? Ska man säga “för tre dagar” eller “i tre dagar”? När säger man “på måndag” och när säger man “i måndags”? Vad betyder ordet “ju”? Hur använder man ordet “väl”? Hur fungerar svensk intonation, och varför är det så viktigt?

Det finns många ord och koncept som är vanliga men också svåra i svenska, samtidigt som det är svårt att hitta bra förklaringar. I det här programmet får du lära dig många av dessa. Det finns förklaringar med exempel, och quizzar för att testa dig själv.

Är den här kursen för mig?

Den här kursen är för dig, om..

Den här kursen är inte för dig, om..

Köp kursen för 199€

Mer information om kursen:

 • Det finns en privat grupp på discord där du kan chatta med mig och andra deltagare (participants)
 • Du kan göra kursen i ditt eget tempo (det finns alltså inga live-möten). Jag rekommenderar att du har minst 30-60 minuter att spendera på kursen varje dag, minst fem dagar i veckan.

Köp kursen för 199€

Registrering för kursen Strong Swedish är just nu stängd. Nästa registrering kommer efter sommaren! Om du vill veta när den öppnar igen kan du registrera dig för nyhetsbrevet! 🙂