Simple Swedish Podcast #22 – Heading to Asia

  • by
Hälsningar från Arlanda

Det här är ett helt improviserat avsnitt inspelat på Arlanda Flygplats i Stockholm på väg till Bangkok. Jag pratar om vad jag har gjort det senaste och mina planer just nu. Nedan hittar du en del av transkriptet. Om du skulle vilja stödja det här projektet och få tillgång till alla hela transkript inklusive förklaringar på ord och uttryck kan du fundera på att bli patron. Jag vill dock fortfarande att den här podden ska vara tillgänglig för alla, så hur som helst kommer ljudinspelningarna alltid vara gratis, och jag hoppas att du tycker det här avsnittet är användbart:)

This is a totally improvised episode recorded at the Arlanda Airport in Stockholm on my way to Bangkok. I’m talking about what I have done lately and my plans right now. Below you’ll find part of the transcript. If you would like to support this project and get access to all full transcripts as well as explanations for words and expressions, you can consider becoming a patron. I still want this podcast to be accessible for everyone though, so either way the audio will always be free, and I hope you find this episode useful:)

Transkriptet:

Hej och välkommen till Simple Swedish Podcast, och idag har jag ett 100% improviserat avsnitt, för jag är just nu på Arlandas flygplats. Och det är alltså flygplatsen i Stockholm, alltså huvudflygplatsen i Stockholm. Och jag är på väg till Bangkok tillsammans med min flickvän. Och om du är intresserad av transkript till podcastavsnitten, då kan du gå till swedishlinguist.com. Det är min hemsida, och där finns det transkript till alla podcastavsnitt, och dessutom massa andra saker för er som lär er svenska. Till exempel min YouTube-kanal. Och ja, så kolla in det.

Och jag tänkte bara prata om, ja, vad som händer i mitt liv just nu. Och, ja, jag har precis flyttat från Ungern, från Budapest. När var det.. För tre dagar sen. Då flyttade jag ut ur min lägenhet, och jag åkte tillsammans med min flickvän till Tjeckien och bodde tre dagar hos hennes familj, i deras hus. Och vi firade hennes födelsedag, och ja, idag så påbörjar vi våran resa till Bali.

Så, först åker vi till Bangkok, och vi spenderar tre dagar där, och sen åker vi till Bali. Och vi ska vara ungefär två månader på Bali, och det blir första gången som jag kommer jobba på distans. Så jag har pluggat på distans många gånger. Eller ja, i två år. Så.. Ja, alltså, okej, jag jobbar på distans hela tiden eftersom jag jobbar online, men detta blir första gången som jag reser långt bort till en annan tidszon och jobbar. För att det är lite mer komplicerat att jobba med.. För att jag jobbar ju med att undervisa svenska. Jag ger privatlektioner över Skype. Och det blir en liten utmaning med tidszonen eftersom Bali är sju timmar före Europa. Så, när klockan är sex (18:00) i Europa, då är klockan ett på natten på Bali.

Så, jag kommer behöva stanna uppe längre tid, alltså, längre på.. Alltså senare på kvällen. Så, jag kommer.. Alltså nu så brukar jag sluta min arbetsdag klockan åtta (20:00). Men klockan åtta i Europa är klockan tre på Bali, tror jag. (Ja, åtta, nio, tio, elva, tolv, ett, två, tre, ja..) Och det är.. Jag vet inte om det kommer kännas bra. Men vi får se. Och.. Ja..

..få hela transkriptet i PDF-format tillsammans med förklaringar på ord och uttryck!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *