Simple Swedish Podcast #25 – Städer

  • by

I det här avsnittet pratar jag om städer. Jag var tvungen att spela in det inne på en toalett på ett kafé, eftersom jag inte hade någon anna plats just då, och jag ville få det gjort innan jag åker till Malaysia över helgen. Jag hoppas att bakgrundsljudet inte är störande!

In this episode I’m talking about cities. I had to record it inside a bathroom at a cafe, since I didn’t have any other place right then, and I wanted to get it done before I go to Malaysia for the weekend. I hope that the background noise isn’t annoying!

Transkript:

Hallå hallå och välkomna till Simple Swedish Podcast. Jag står just nu på en toalett, på ett kafé, för jag tänkte spela in det här avsnittet hemma, men.. Det var en person som städade hemma just nu, så jag kunde inte spela in avsnittet där. Men jag måste spela in det idag för att imorgon åker jag till Malaysia över helgen, så nu är sista tillfället som jag kan spela in det här avsnittet, så.. Jag hoppas att ljudet inte är för dåligt.

Och idag tänkte jag prata om städer. Vilka städer jag har bott i och lite information om dom städerna. Men först så vill jag tacka en ny patron som heter Niels van Rikxoort, tror jag. Jag vet inte hur man uttalar det efternamnet, Rikxoort, nånting sånt. Och om någon annan av er också vill stödja mig så kan ni gå in på min hemsida, swedishlinguist.com, och där kan ni hitta en länk till min Patreon-sida. Och då får ni tillgång till ett PDF-transkript för hela det här avsnittet, plus lite förklaringar på ord och uttryck.

Så ja, städer. Så just nu bor jag i Ubud som är en stad på Bali. Och jag har varit här i ungefär tre veckor. Jag ska vara här i ungefär en månad till. Och det är en väldigt najs stad tycker jag. Den är inte lika stor, och det är inte lika mycket folk som i Canggu till exempel, eller Kuta, som är andra städer på Bali. Det är varmt, skönt, människor är trevliga och glada, och priserna är låga, så jag är ganska glad att vara här. Trafiken är lite galen, men man vänjer sig. Jag kör min motorcykel..eller inte min, jag har hyrt en motorcykel, eller en skoter, som jag kör varje dag. Det är välidgt kul faktiskt.

Men staden jag växte upp i, den ligger i Sverige och heter Alingsås. Det bor ungefär 30 000 (trettio tusen) människor i Alingsås, och den ligger ganska nära Göteborg. Ja, ungefär 45 (fyrtiofem) kilometer från Göteborg. Så, det är en trevlig stad, en mysig stad, fin, lite tråkig kanske eftersom den är liten. Och jag flyttade ifrån Alingsås 2011. Och då flyttade jag till Göteborg.

Men, första gången jag flyttade hemifrån, det var faktiskt 2009 när jag flyttade till Australien, och var där i ett år. Och där bodde jag i Sydney, jag bodde i Melbourne och jag bodde i Perth. Och Melbourne var min favoritstad. Den kändes väldigt europeisk och jag gillade arkitekturen, jag gillade människorna, jag gillade atmosfären, känslan i staden. Och precis som i Göteborg så fanns det spårvagnar där, och det tycker jag bidrar meden mysig känsla.

..för resten av transkriptet plus förklaringar på ord och uttryck, kolla in min Patreon-sida!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *