Simple Swedish Podcast #35 – What if no corona..

  • by

Hej hej, i det här avsnittet pratar jag om vad jag hade gjort om coronakrisen inte hade hänt. Hade jag stannat på Bali? Vart hade jag åkt om jag inte åkte till Portugal? Det blir en del konditionalis, och jag pratar även lite snabbare än vanligt.

Hello, in this episode I’m talking about what I would have done if the corona crisis hadn’t happened. Would I have stayed in Bali? Where would I have gone if I hadn’t come to Portugal? There’s a lot of conditional tense, and I also speak a bit faster than usual.

I alla transkript använder jag vissa talspråksvarianter. Här är en lista med de talspråksvarianter jag använder i det här transkriptet:

Skrift: ja sedan skulle ha varit därför att sådana de/dem vår något någon
Tal: ah sen skulle vart/varit för (att) såna dom våran nåt nånTranskript

Hallå hallå, du lyssnar till Simple Swedish Podcast, och jag heter Fredrik. Idag tänkte jag prata om hur det skulle vara, eller vad jag skulle göra om det inte var coronakris. Men först så vill jag säga några saker, så introt blir lite längre idag, och först och främst så vill jag då tacka tre stycken nya patrons. Extra tack till Brent Kinetz som höjde sin donation till tio dollar i månaden, och ah, det kan man göra, det är fem dollar i månaden just nu för att få PDF-transkripten med övningsfrågor och förklaringar på ord och uttryck och så vidare. Men man kan ju sätta vilken summa man vill, så om ni vill ge mer än fem dollar så är det möjligt. Så extra tack till dig, Brent Kinetz.

Och sen har vi en som kallar sig för Z (“säta”) eller Z (“zet”), jag vet inte, en lite anonym person kanske. Och så har vi Leyang Pan, och dig vill jag också tacka för ditt fina meddelande som du skickade till mig på Patreon. Alltid kul att folk..när folk visar uppskattning. Och ja, jag vill säga att ni är välkomna att skriva till mig på Patreon, så när du blir patron så kan du också skriva till mig på Patreon. Så det är alltid kul.

Och ja, det är också kul att den här podden snart är också finantiellt hållbar för mig, för om man jämför tiden jag lägger ner på att göra den här podden så är det ändå..det är några timmar varje vecka. Och.. Men det är kul att det..det är faktiskt tack vare er som..som jag kanske kan fortsätta med den här under en lång tid framöver. Så om du vill stödja mig på Patreon, då kan du gå in på min hemsida, swedishlinguist.com, och där finns det länkar till min Patreon-sida. Och då får du också tillgång till PDF-transkript med hela avsnittet, med övningsfrågor, och med förklaringar och översättningar på ord och uttryck.

Are you looking for someone to build your website in a nice way for a low price? Contact Kristýna, who made mine – tyna.such@gmail.com!

Och jag har faktiskt en ny hemsida. Och det är min flickvän som har skapat den, och, ah, jag är faktiskt väldigt nöjd, jag tycker den är jättefin, och.. Hon har faktiskt börjat med detta ganska nyligen, och.. Hon letar just nu efter andra personer att bygga hemsida för, och hennes priser är just nu ganska låga, så, om du eller om du känner någon som behöver en hemsida så länkar jag till hennes sida också på min hemsida. Så kolla in det.

Så, ja, idag tänkte jag då prata om.. Det blir lite konditionalis idag. För jag ska prata om hur det skulle vara om det inte var coronakris, och vad jag skulle göra. Så, först och främst så skulle vi antagligen varit kvar på Bali lite längre. Nu åkte vi ju ifrån Bali på grund av coronakrisen, att flygplanen..fler och fler flyg blev inställda och flygplatser började stänga och länder stängde ner.. Så att vi kände att vi var tvungna att åka därifrån om vi skulle kunna ta oss in..om vi ville ta oss in i Europa, så..

Men om det inte var coronakris, då kanske vi skulle ha stannat kvar där lite längre. Till exempel..kanske till och med april. För man kan ju göra såna där visa runs. Så man..innan ens visa går ut..visum heter det på svenska.. Innan ens visum går ut så kan man åka till ett annat land. Och när man kommer tillbaka så kan man förnya sitt visum då. Och vi hade liksom en månads visum på Bali, så vi gjorde ett visa runtill Malaysia. Och sen, ah, så förnyade vi då när vi kom tillbaka.

Men sen när länderna började stänga ner så blev det inte möjligt att göra visa runs längre, för till exempel om.. Vi kunde inte åka till Vietnamn för att göra en visa run, för att Vietnam, dom släpper inte in utlänningar längre, till exempel. Så, ja, vi bestämde oss för att åka tillbaka till Europa, så, ja, mycket tidigare än vi hade tänkt från början. Så ah, då hade vi la stannat på Bali lite längre, om det inte var coronakris.

...för hela transkriptet tillsammans med övningsfrågor och översättningar på ord och uttryck, klicka här!

..for the whole transcript together with practice questions and translations of words and expressions, click here!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *