SSP #119 – Superkrafter och superhjältar

Tjenare! I det här avsnittet ska jag prata om superkrafter och superhjältar. Vilken superkraft skulle du vilja ha? Har du någon favoritsuperhjälte?

Become a Patron!

Transkript

(Obs! Detta är transkriberat talspråk. Det innehåller informella stavningar, utfyllnadsord, och ibland till och med "fel")

Okej, jag tänkte prata om superkrafter idag. Superkrafter och superhjältar, och lite såhär vilken är din favorit, alltså vilken superhjälte är din favorit, och vilken superkraft skulle du vilja ha?

Och en superkraft, det är en kraft som gör att du kan göra nånting som andra människor inte kan, eller som är liksom.. Ah det lättaste sättet att förklara det på, det är att superhjältar, dom har ofta superkrafter.

Så till exempel Stålmannen, alltså Superman, han heter Stålmannen på svenska. Hans superkraft, det är att han är superstark. Alltså han är jättejättestark, väldigt stark, han är superstark. Och han kan flyga. Ja, jag vet inte, han kanske kan andra saker också, men jag kommer inte ihåg, det var länge sen jag såg nån film med stålmannen.

Sen har vi Spiderman. Ja, vi brukar säga Spiderman på svenska. Hans svenska namn är Spindelmannen, men dom flesta säger Spiderman. Ja han är ju också superstark, han har extra skarpa sinnen, och han kan skjuta spindelnät ut ur sin arm. Han kan skjuta spindelnät ut ur armen. Ja..

Och så har vi till exempel Hulken, som är extremt stark, jättejättestark. Han har liksom självläkning, så han..om han får en skada så läker den av sig självt. Men han kan nästan inte bli skadad, så det är väldigt svårt att skada Hulken. Så hans superkrafter är att han är extremt stark, han kan nästan inte bli skadad, han kan läka..hans kropp läker av sig självt.

Vi har till exempel Wolverine, en i X-Men. Han är också superstark. Så alla superhjältar är typ superstarka. Han har också självläkning, alltså att hans kropp läker av sig självt. Han har också skarpa sinnen.

…för hela transkriptet med övningsfrågor och översättningar, klicka här!

1 thought on “SSP #119 – Superkrafter och superhjältar”

  1. Tack för podcasten. Det finns inte många superhjältar som jag gillar i den moderna mytologin. Kanske Conan the Barbarian: jag är inte säker. Men jag tycker om Tarzan i Edgar Rice Burroughs första bok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *